Страната преживя ужасна нощ Безредици и хаос обхванаха почти цяла

...
Страната преживя ужасна нощ Безредици и хаос обхванаха почти цяла
Коментари Харесай

Безредици и хаос във Франция след мача, загина марокански тийнейджър

Страната претърпя ужасна нощ
Безредици и безпорядък обгърнаха съвсем цяла Франция след полуфинала с Мароко от Мондиал 2022. Недоволни от загубата почитатели на африканския тим на доста места влязоха в конфликт с полицията. За страдание има и починало 14-годишно мароканско момче. То е било блъснато на улица в Монпелие и по-късно издъхва в болничното заведение. В обществените мрежи се появиха шокиращи фрагменти, на които се вижда случаят.

Тийнейджърът е бил част от огромна група марокански последователи, които се движели по улица " Мосон " в южния френски град. Те се натъкнали на автомобил с развято френско знаме през прозореца. Групата се нахвърлила върху него пробвайки се да изтръгне знамето от притежателя му. Водачът изпаднал в суматоха и направил бърз противоположен завой, с цел да премине в насрещното платно и да избяга бързо.

Няколко души от тълпата не съумели да реагират в точния момент и младежът попаднал под колелата, като получил сериозни пострадвания. Властите потвърдиха, че той е бил откаран в близка болница, само че по-късно е умрял.

Полицията се бори да поддържа реда в цяла Франция. Около 10 000 служители на реда са бъдат мобилизирани в цялата страна, от които 5 000 са ситуирани в района Ил дьо Франс към Париж, а към 2 200 - в столицата.

В обществените мрежи също по този начин циркулират голям брой непотвърдени видеокадри на френски последователи с френски флагове, които са нападани и бити от марокански почитатели.

Безредици избухнаха и в центъра на Брюксел след загубата на Мароко на полуфинала на Световното състезание по футбол от Франция. Белгийски медии оповестяват за конфликт на ентусиасти с полицията. Наложило се е чиновниците на реда да употребяват водно оръдие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР