Страната ни и нашите евродепутати постигнаха рекорден пробив в борбата

...
Страната ни и нашите евродепутати постигнаха рекорден пробив в борбата
Коментари Харесай

Защитихме розовото си масло, но отново липсва работна ръка

Страната ни и нашите евродепутати реализираха рекорден пробив в битката за отбрана на българското розово масло. Имаше сериозна заплаха Европейската комисия да го приравни към продуктите, които са класифицирани като евентуално рискови поради съдържащи се в тях химични детайли.

Розовото масло е характерен артикул освен като масло, само че и като просвета. Преработва се при двукратна филтрация при 100 градуса по Целзий. В него не могат да преминат други химически детайли. Нямаме катализатори и добавки, то е чист естествен артикул, изясни дългогодишният производител от Казанлък инж. Марин Тодоров в студиото на " България заран ".

" Големият проблем при нас е работната ръка. Тя понижава и от ден на ден ще понижава производството на този артикул. Това е един от най-големите проблеми. Хората по селата понижават. Младежите желаят да работят на компютър, а не да вървят в равнищата ", разяснява инж. Тодоров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му няма по какъв начин машина да набере розовия цвят.

Той уточни още, че заемаме към 60% дял в продажбите на розово масло в международен мащаб, като ни конкурират Турция и Мароко, само че техните артикули са по-некачествени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР