Страната не бива да бъде в тъмночервената зона , защото

...
Страната не бива да бъде в тъмночервената зона , защото
Коментари Харесай

Бившият и настоящият здравни министри в спор дали България трябва да е в тъмночервената зона

Страната не трябва да бъде в тъмночервената зона, тъй като са заети по-малко от 50% от реанимационинте кревати в страната, съобщи някогашният министър на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на съвещание на Здравната комисия в Народното събрание.. Според него, съгласно първичния проект показан от държавното управление на Кирил Петков, ограниченията не дават отговор на заболямостта в страната. " Или броя на реанимационните кревати не е фактор който дефинира държанието на здравната система, или началникът на РЗИ София би трябвало незабавно да смъкна ограниченията. Моля да визиите формулата, по която се постановат ограничения " прикани професорът.

Министър Асена Сербезова съобщи, че заетите интензивни кревати са единствено един от факторите, които дефинират ограниченията. Във формулата са заложени броят на доказаните случаи на инфектирани, заболели и медицински личен състав. Защото не можем да гледаме единствено броя на леглата, само че и дали имаме личен състав, който да ги обслужва. Те образуват показател, който се пресмята по области, отговори тя.

Ако това е по този начин както казвате, значи вие не работите по проекта " Петков ", а по нашия проект - проекта " Ангелов ", апострофира я някогашният министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР