Страната на изгряващото слънце става по-достъпна за туриститеЕврото има по-силни

...
Страната на изгряващото слънце става по-достъпна за туриститеЕврото има по-силни
Коментари Харесай

Българи все повече купуват японски йени

Страната на изгряващото слънце става по-достъпна за туристите

Еврото има по-силни позиции по отношение на йената, съпоставено с предходната година, а това значи, че и българите могат да вземат повече йени за лев

Японската йена е обект на все по-голям интерес у нас. Причината за растежа, който отбелязва екзотичната валута, се дължи на засилващия се интерес към далечна Япония, която се оказва налична дестинация за българския екскурзиант, разясниха от Тavex.

Пътуванията към Страната на изгряващото слънце са предизвикани сега, заради интереса към емблематичния интервал на цъфналите вишни „ сакура “. Розовите вишневи дръвчета са единствено част от привлекателната мощ на Япония за нашите сънародници. Все повече българи могат да си разрешат такава екскурзия, защото се оферират доста повече и по-евтини разновидности.

Свързано с туристическата наклонност, през април се увеличи ползата към японската йена, като се чака да продължи засиленото търсене и през май месец. Освен това йената поевтиня. Еврото има по-силни позиции по отношение на йената, съпоставено с предходната година, а това значи, че и българите могат да вземат повече йени за лев.
още по тематиката
Ако през 2017 година едно евро се е равнявало 117-120 йени, то в този момент за едно евро могат да се вземат 128-130 йени, което въпреки и не доста, е задоволително, с цел да направи една отмора в Япония по-приемлива във връзка с разноските.

Намаляващите цени на самолетните билети, поради новите обслужващи летища в Близкия изток (летището в Доха или Абу Даби), както и фактът, че цените в Япония не са толкоз високи, колкото са били през предишното десетилетие, вършат дестинацията доста привлекателна.

Цената в хотел може да е към 100-150 лв. на вечер, само че Япония предлага и други други възможности, като по този начин наречените микро-хотели – това са дребни стаи от по няколко квадрата с общ хигиеничен възел, където нощувката е доста по-евтина – към 50-60 лв..

Храната също е на доста налични цени. Стандартната за Изтока улична храна, която е и желана от японските жители, е едвам с към 20% по-скъпа, спрямо България. Транспортът обаче, съгласно маршрута на екскурзианта, може да натежи на бюджета. Около час в метрото коства към 10 лв..

Финансовите специалисти на Tavex поучават туристите, които са се запътили към екзотичната страна, да обменят валутата си в България, защото там рядко може да се откри опция за обмяна на левове, а в случай че има такава възможност, курсът ще е извънредно неподходящ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР