Страхувайки се от американските санкции, редица държави отказаха да купуват

...
Страхувайки се от американските санкции, редица държави отказаха да купуват
Коментари Харесай

Times: Русия предложи на Иран да прекарва нефта през Крим

Страхувайки се от американските наказания, редица страни отхвърлиха да купуват петрол от Иран и на него му стана по-трудно да го доставя.

Както отбелязва Times, Москва и Техеран станаха по-близки на фона на враждата със Съединени американски щати и по тази причина Русия предложи Иран да транспортира нефта през Волго-Донския канал от Каспийско до Черно море, употребявайки пристанищата на Крим.

Русия предложи на Иран помощ за заобикаляне на американските наказания върху износа на петрол, написа Times. Той ще разреши превозването на нефта през пристанищата му в Крим, а изданието назовава този жест "нов знак за подсилване на връзките сред Москва и Техеран ".

Преди това Иран изпращаше петрол в Сирия и Турция през Суецкия канал. Въпреки това, откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от контракта за иранския атом, този път стана спорен. Страните, които купуват ирански петрол или оказват помощ за превозването му, рискуват да попаднат под американски наказания.

Въпреки това обаче, съветските управляващи обявиха, че Иран може да употребява съветския Волго-Донски канал за прекачване на петрол от Каспийско в Черно море. „ Взаимният интерес към съдействие сред Иран и Крим нараства, изключително като се има поради антииранската американска политика. “, цитира изданието думите на съветския служител Георги Мурадов.

Официално Иран към момента не е дал отговор, само че, както отбелязва създателят на публикацията, тази опция може да добави пространство за маневриране на нефтената му индустрия. Според анализатори, заради глобите, износът на петрол е понижен от 2,5 милиона барела дневно до 0,5 милиона, написа "Поглединфо ".

Турция през май отхвърли да внася ирански петрол. Освен Сирия, Иран продава петрол и на Китай. Но Съединени американски щати към момента не са почнали да постановат наказания на Китай, опасявайки се, че те могат да навредят в допълнение на комерсиалните връзки сред двете страни.

Както отбелязва създателят на публикацията, връзките на Русия със Съединени американски щати се утежниха и тази обща омраза с Вашингтон сближи Техеран и Москва. Така представителят на Военноморски сили на Иран съобщи, че те ще проведат взаимни учения с Русия преди края на тази година в северните региони на Индийския океан и в Оманския залив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР