Страховете от непосредствена световна рецесия са преувеличени, успокояват J.P. Morgan

...
Страховете от непосредствена световна рецесия са преувеличени, успокояват J.P. Morgan
Коментари Харесай

HSBC и J.P Morgan: Спокойно, рецесия не се задава

Страховете от непосредствена международна криза са пресилени, успокояват J.P. Morgan и HSBC Asset Management в прогнозите си за второто полугодие на 2019 година, представени от CNBC.

В последните месеци вложители и анализатори предизвестяват, че рисковете за криза се усилват, откакто комерсиалните спорове на Съединени американски щати се задълбочават. Обръщането на кривата на доходността в страна през март също спомогна за отрицателните прогнози.

Инверсията, която продължава към този момент над три месеца, мери доверието на вложителите в стопанската система и алармира по отношение на подозренията им за бъдещия напредък.

Главният пълководец на HSBC Джо Литъл обаче счита, че терзанията за криза или мечи пазар са прекомерни и резервира рекомендацията си за вложения в умерено рискови активи. Съединени американски щати " не демонстрира огромни несъответствия, които могат да провокират криза ", изяснява той. В тази връзка, прогнозата на HSBC за растежа на най-голямата стопанска система е към два %. Извън Съединени американски щати, анализаторите чакат огромните стопански системи да запазят постоянен или даже подобряващ се напредък, водени от Китай. Според тях вътрешното търсене там се усъвършенства и може да поддържа растежа на всички места. Силният пазар на труда и устойчивият бранш на услугите в Еврозоната са знак, че растежът в района ще се резервира.

Междувременно J.P Morgan понижи още веднъж прогнозата си за напредък на международната стопанска система, а тази за Съединени американски щати и Китай - с по 0,5 прочие п. Но банката чака и Вашингтон, и Пекин да понижи лихвите, след което и други централни банки да ги последват. " Тази спомагателна поддръжка, дружно със здравия частен бранш, акцентират визията ни, че последните шокове няма да вкарат международната стопанска система в криза ", споделят оттова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР