Страхотното представяне на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ

...
Страхотното представяне на Григор Димитров на Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

Григор Димитров е отново в топ 25 в света

Страхотното показване на Григор Димитров на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис и достигането до полуфинал на последния за годината шампионат от Големия шлем за първи път му осигуриха голям скок в международната класация.

Роденият в Хасково тенисист към този момент е 25-ти в света. Мачовете му през двете седмици в Ню Йорк обезпечиха скока с 53 места в подреждането.

Димитров беше за последно в топ 25 на класирането на 17 февруари 2019 година Малко след отпадането му на осминафинал на Откритото състезание на Австралия, той беше 24-ти в света. След това му се наложи да се бори с травма в рамото, която провокира спад в ранглистата.
Бащата на Гришо: Имаше 40% скъсване на мускул на рамото (ВИДЕО) Димитър Господинов стана почетен жител на Хасково
Това не е най-голямото нанагорнище за Димитров в класирането на най-хубавите тенисисти. През август 2010 година той записа скок от 245-та на 184-та позиция (61 места), откакто завоюва чалънджър шампионата в Женева.

През актуалната седмица българинът отбелязва максимален напредък в топ 200 на света.

Въпреки извоюваната купа от Ню Йорк, Рафаел Надал остава на второ място в подреждането. Новак Джокович продължава да е водач, а трети е Роджър Федерер. Финалистът Данийл Медведев към този момент публично е четвърти в света, измествайки Доминик Тийм.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР