Страхотно е, когато толкова вкусни десерти се приготвят толкова лесно

...
Страхотно е, когато толкова вкусни десерти се приготвят толкова лесно
Коментари Харесай

Вкусна и лесна торта с крем Маскарпоне

Страхотно е, когато толкоз вкусни десерти се подготвят толкоз елементарно - просто не можем да се стърпим да не ги опитаме

Необходими Продукти

За крема Маскарпоне


● маскарпоне - 500 г
● сметана - 200 г заквасена
● сметана - 200 г сладкарска
● пудра захар - 1 ч.ч.

За шоколадовия ганаж


● сметана - 500 г сладкарска
● шоколад - 200 г черен
● шоколад - 100 г млечен

За блатовете


● яйца - 4 бр.
● кисело мляко - 2 кофички
● захар - 3 ч.ч.
● олио - 1 и 1/2 ч.ч.
● сода - 1 ч.л. бикарбонат
● бакпулвер - 1 пакетче
● какао - 3 с.л.
● ванилия - 2
● брашно - 5 ч.ч.

За декорация


● бадеми - натрошени
● банани
● ягоди - 1 кг

Начин на подготвяне

За блатовете:

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко и содата. След това последователно прибавете брашното с бакпулвера, какаото и ванилиите.

Тестото се разделя на две елементи в форми за блат. Едната част се пече на 180 градуса за към 45 мин. и другата част също се пече толкоз. Едната част я разрязвате на две и другата също -получават се 4 блата, а за тортата се употребяват 3 блата.

За шоколадовия ганаж:

В тенджера се загрява сметаната без да изкипи. Към нея се прибавя шоколадът, нарязан на късчета, с цел да се разтопи. След това незабавно се разбърква с миксер, с цел да се разпредели отмерено шоколадът в сметаната.

За крема Маскарпоне

Маскарпонето и заквасената сметана се разрушават дружно и по-късно се прибавя пудрата захар. В обособен съд се разрушава сладкарската сметана и се прибавя последователно към маскарпонената примес.

Сглобяване на тортата:

В форма за торта се поставя един блат и се напоява добре с шоколадовия ганаж. След това се намазва пълен пласт от крема и се подреждат ред банани, нарязани на кръгчета. Отново се поставя блат, напоява се добре и още веднъж се маже с крема. Третият блат още веднъж се напоява добре и се покрива с крем. След като изкарате от тортената форма тортата, я намазвате добре в профил и я поръсвате с бадеми. Отгоре можете да украсите с ягоди по желание!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР