Страхотните 28 деца от ученическия духов оркестър от Велико Търново

...
Страхотните 28 деца от ученическия духов оркестър от Велико Търново
Коментари Харесай

Джуниър Бенд изправиха на крака Аполония, министри и граждани ги аплодираха бурно -

Страхотните 28 деца от ученическия духов оркестър от Велико Търново „ Джуниър Бенд ” изправиха на крайници феновете на откриването на XXXVIII издание на Аполония. Те сложиха началото на тазгодишните Празници на изкуството в Амфитеатъра в Созопол с необикновен театър от звуци, ритми и въодушевление.

Децата от СУ „ Емилиян Станев ” от Велико Търново с началник Йордан Цветанов взривиха с въодушевление и музикални импровизации публиката. Граждани, министри и някогашни депутати приветстваха бурно гениите, които изнесоха величествен театър за старта на Аполония в неделя. Сред феновете, които се любуваха и оцениха с овации гения и труда на учениците от „ Джуниър Бенд “, бяха и служебните министри на културата и туризма – Велислав Минеков и Илин Димитров. Организатори на откриването на Аполония са Фондация „ Аполония “ и Сдружение „ Духовно огледало “.

Празниците на изкуството в Созопол започнаха на 28 август и ще продължат до 5 септември. В рамките на тазгодишното издание близо 90 надарени деца от цялата страна демонстрират на гостите на Апология ателиета навън, в които творят пъстри картини върху текстил, стъкло, чадъри и хартия. Зоната в Градската градина на Созопол (пред Централния плаж) се трансформира в изложба с маси-работилници, на които дребните създатели демонстрират пред очите на жителите и гостите на града тънкостите на изработването на невероятни хубости. В Градската градина на Созопол е подредена и най-новата експозиция „ Пеперудените чадъри ”.

Освен техники за изобразяване девойките и момчетата показват и последните си творения – риби от пъстри мъниста и методите по какъв начин всеки самичък да ги сътвори. Участието на надарените деца и техните преподаватели в Аполония е проведено от Сдружение „ Духовно огледало ”, което прави и летни школи за дребните създатели на България. Сътрудничеството сред Сдружение „ Духовно огледало ” и Фондация „ Аполония ” продължава повече от 20 година

Цветният празник, основан от усмивките и пъстрите произведения на децата, се реализира в партньорство сред Сдружение „ Духовно огледало ” и Фондация „ Аполония ” и с поддръжката на Центъра за развиване на човешките запаси и стратегия „ Еразъм + ”. В градската градина на Созопол щандове имаха Центъра за развиване на човешките запаси и стратегия „ Еразъм + ”, на които жителите и гостите на града можеха да се срещнат с опциите за образования, които оферират.

Вечерта на 29 август красивите детски произведения и невероятната групировка „ Джуниър Бенд ” се придвижиха на площада в Царево.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР