Страхотна погача за бебе - ето как се прави стъпка

...
Страхотна погача за бебе - ето как се прави стъпка
Коментари Харесай

Сладка погача за бебче стъпка по стъпка

Страхотна погача за бебе - ето по какъв начин се прави малко по малко

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр. (2 жълтъка за намазване)
● захар - 12 с.л.
● кисело мляко - 5 с.л.
● фанта портокал - 100 мл
● прясно мляко - 200 мл
● квас - 30 г
● захар - 2 с.л. за активиране на маята
● брашно - 5 с.л. за активиране на маята
● портокалова есенция
● лимонен сок - на 1/2 лимон
● олио - 60 мл
● масло - 50 г
● брашно - 1.300 почти

За намазване на модулите


● масло - 100 г
● жълтъци - 2 бр.
● прясно мляко - 1 с.л.
● сусамово семе - а поръсване
● фондан - за украса

Начин на подготвяне

Активирайте маята в топлото прясно мляко със захарта и брашното. Оставете за 20 минути, до момента в който удвои размера си.

В купата на планетарния миксер разбийте яйцата със захарта, киселото мляко, олиото, есенцията, сока от лимона и задействаната квас. Към добре разрушената примес прибавете пресятото брашно, последователно на порции до приемане на безпрепятствено тесто.

Набрешнете плота и прехвърлете тестото за питата върху него, доомесете тесто, като добавите мекото масло. Така полученото тесто покрийте в купа с фолио или забрадка и оставете да втаса за към 1 час.

Намаслете тава с диаметър 28 см, покрийте страничните стени на тавата с хартия за печене, с цел да може погача да се плъзга по хартията и да не прелива от тавата по време на втасване и печене на погачата.

Разтеглете 5 топки по 300 година Разточете всяка една от тях, като поръсвате брашно, с цел да не лепне тестото. Разточете с величина 26 см, намажете повърхността на всяка кора с масло и подредете една върху друга и благодарение на резачка направете 8 триъгълника.

Всеки триъгълник се оформя на вързопче (както е показано на снимките).

Подредете ги в тавата (едно да сочи с острия връх към стената на тавата, другото към центъра на тавата).

С помощта на шишче притеснете средата на модула.

Изтеглете 8 топчета по 30 г, оформете сред дланите и подредете по външната част на тавата, сред всеки модул.

Изтеглете си 3 топки по 170 г, разточете и подредете една върху друга още веднъж, като се намазвате посред им с масло (горната не се намазва).

Разрежете още веднъж на триъгълници и оформете листа (както е показано на снимката). Подредете ги по вътрешната част на модулите сред вързопчетата, като върховете им сочат към топчета, които подредихме по външната част на тавата. Отново благодарение на шишчето притеснете средата на листата, с цел да се закрепят добре и да не щръкнат по време на печенето.

Изтеглете си топче 100 г, оформете и поставете в центъра на погачата.

Последно си направете три топчета по 25 г, които оформете на фитилчета и сплетете на плитка, която ще сложите върху централната топка, добре съберете краищата. От малко топче тесто направете фитилче, което вържете като панделка и поставете на мястото на свързване на плитката.

Фурната се включва на 50 г на горен и низък реотан сега на започване на оформяне на погачата.

Намажете погачата за бебе с разрушените жълтъци и прясното мляко, поръсете сусам по средата на листата и сложете празничната питка в затоплената фурна, като незабавно увеличите фурната на 160 г единствено на низък реотан.

След 20 минути включете и на горен реотан, когато се получили нужният тен, покрийте с фолио и печете до подготвеност, като я проверявате с шишче, когато е изсъхнало, погачата е подготвена. Намажете леко с масло за емайл.

От фондан се оформят бебето, пелената и маргаритките благодарение на резци и молд.

Сладка погача за бебче малко по малко е подготвена!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР