Стойността на златото във вторник продължи своето покачване, достигайки нови

...
Стойността на златото във вторник продължи своето покачване, достигайки нови
Коментари Харесай

Цената златото се покачи до нов 6-годишен връх

Стойността на златото във вторник продължи своето повишаване, достигайки нови оптимални равнища за съвсем 6-годишен интервал. Политическото и комерсиалното напрежение в света ускори търсенето на по-надеждни активи, какъвто е скъпият метал.

Днес сутринта декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex нарастват с 9,85 $, до 1527,05 $ за тройунция. Това е най-високо равнище на тези котировки от септември 2013 година.

Цената на септемврийските фючърси за среброто се усилва с 1,27%, до 17,288 $ за унция.

Няколко фактора едновременно спомагат за повишаването на скъпия метал - международните вложители редуцират вложенията си в по-рисковите активи и усилват тези в по-безопасни активи, какъвто е златото. Пазарите не престават да се безпокоят за развиването на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай.

Освен това се следи и за напрегнатата обстановка в Хонконг, където от юни не престават стълкновенията сред жителите е администрацията на града. В понеделник стачкуващите сковаха работата на летището.

Също по този начин пазарите обръщат внимание на новините от Аржентина, където се обрисува следващата политическа рецесия.

И в последна сметка главният притеснителен фактор за вложителите е забавящият се напредък на международната стопанска система.

В началото на валутната търговия във вторник доларът възвръща позиции по отношение на йената и еврото, след неговото намаляване през вчерашния ден. А стабилизацията на китайския юан приказва за известно усмиряване на паниките за ескалация на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Днес сутринта на пазара за едно евро дават по $1,1190 при $1,1214 в края на вчерашната търговия.

По отношение на японската валута европейската се разменя при курс 117,91 йени за едно евро спрямо 118,08 йени ден по-рано.

Курсът на $ е 105,37 йени при 105,30 йени в понеделник.

Народната банка на Китай през днешния ден дефинира референтен курс на националната валута 7,0326 юана за $, при очакване на наблюдаващите за по-нисък курс - 7,0357 за $1.

На пазара юанът се търгува по 7,0658 за един $ спрямо 7,0581 за $ в края на предходните търгове. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР