Стойността на златото намалява за трети пореден ден след като

...
Стойността на златото намалява за трети пореден ден след като
Коментари Харесай

Златото поевтинява


Стойността на златото понижава за трети следващ ден откакто упованието за намаляването на лихвата от страна на Федералния запас докара до усилване на курса на $ във връзка с международните валути, сочат данните от търговията.

Цената на августовския фючърс за златото на нюйоркската борса Comex се намалява с 2,55 $ или с 0,18 % до 1397,35 $ за тройунция. Цената на септемврийския фючърс за среброто се усилва с 0,15 % до 15,072 $ за унция.

От петък цената на благородния метал е под въздействие на статистиката за пазара на труда на Съединени американски щати, означават наблюдаващите на пазара. Те напомнят, че точно тази статистика докара до спад на упованията, че Федералният запас в края на юли може да намали лихвата с 50 базисни пункта. Сега пазарът чака намаляване от към 25 базисни пункта. Това от своя страна стабилизира курса на $, което пък оказва въздействие и върху цената на златото. Играчите на пазара през тази седмица са в очакване (10 – 11 юли) на изявлението на шефа на запаса Джером Пауъл на конгрес в Съединени американски щати, от което да се ориентират за проектите на регулатора.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР