Стойността на злато поскъпва в петък заради липсата на яснота

...
Стойността на злато поскъпва в петък заради липсата на яснота
Коментари Харесай

Златото поскъпва, липсва яснота в преговорите САЩ - Китай

Стойността на злато нараства в петък поради неналичието на изясненост за вероятностите за подписване на първия стадий от комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

Цената на декемврийските фючърси за скъпоценния метал на нюйоркската борса Comex се повишава през днешния ден сутринта с 2,7 $, или с 0,18%, до 1466,25 $ за тройунция. Цената на декемврийските фючърси за среброто се усилва с 0,19%, до 17,098 $ за унция.

Ключов фактор за всички пазари остават комерсиалните връзки сред двете най-големите стопански системи в света - Съединени американски щати и Китай. Неопределеността по повод пописването на първата част от съглашението кара вложителите да бъдат внимателни ида избират по-безопасните активи.

Доларът поевтинява в петък по отношение на множеството международни валути след подема си преди този момент на фона на растящите подозрения за скорошно подписване на комерсиалната договорка сред Вашингтон и Пекин.

Въпреки това специалистите считат за малко евентуален цялостен неуспех на комерсиалните договаряния, защото и двете страни схващат какъв брой мъчително ще бъде това за тях, отбелязва в обзора си Malayan Banking Bhd.

Трейдърите сега се концентрират върху опцията за отсрочване подписването на съглашението за 2020 година и евентуалните последици от такава стъпка за настройките на пазарните участници, написа Bloomberg.

Днес сутринта общата валута се повишава по отношение на американската с 0,10% - до $1,1070 за едно евро от $1,1059 за евро при закриването а търговията в четвъртък.

Фунтът стерлинг нараства с 0,09% - до $1,2926 за паунд спрямо $1,2914 за паунд ден по-рано.

Спрямо общата валута фунтът се търгува при курс 1,1675 евро за паунд спрямо 1,1674 евро в края на сесията през вчерашния ден.

Стойността на американската валута по отношение на японската е намалява едва -до 108,61 йени за $ спрямо 108,63 йени за $ в четвъртък. Днес на пазара за едно евро дават 120,23 йени при 120,15 йени в края на вчерашната валутна търговия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР