Стойността на петрола ускори в ранния следобед темпа си на

...
Стойността на петрола ускори в ранния следобед темпа си на
Коментари Харесай

Цените на петрола уж тръгнаха да спадат, но се върнаха в диапазона от 64 долара за барел


Стойността на петрола форсира в ранния следобяд темпа си на намаляване, откакто ден по-рано доближи най-високото равнище от лятото на 2015 година. Отрицателната наклонност обаче бе прекомерно слаба и съумя да изтрае извънредно малко време. Цените на петрола на процедура се върнаха на равнищата от 64 $ за барел и са в очакване.

Инвеститорите се притесняват от следствията за петролния пазар, заради напрежението сред Саудитска Арабия и Иран, сочат данните от търговията.

В ранните следобедни часове цената на януарския фючърс за петрола вид Brent спаднаха с 0,45 % до 63,98 $ за барел, само че единствено час по-късно съвсем се върна до остарялото си равнище – 64,05 $ за барел.

Цената на декемврийския фючърс за петрола вид WTI спадна с 0,19 % до 57,24 $ за барел, а малко по-късно леко се увеличи до 57,26 $ за барел.

Ден по-рано цената на двата съществени сорта показва най-високият растеж през последните две години.

Играчите на пазара се тормозят от увеличаващото се напрежение сред Саудитска Арабия и Иран. Двете страни си насочиха взаимни и то съществени обвинявания в експанзия, дестабилизиране на ситуацията, провокации.

В политически проект въздействие не престават да оказват и събитията, свързани с ареста на 11 принца от страна на ръководещите в Саудитска Арабия.

В стопански проект обаче въздействие върху цените оказва положението на самият пазар, където салдото наподобява възобновен. Тези дни пазарът би трябвало да отрази и упованията от срещата на ОПЕК в края на ноември във Виена.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР