Стойностен и смислен човек, без достатъчно политически опит и това

...
Стойностен и смислен човек, без достатъчно политически опит и това
Коментари Харесай

От кухнята! Забилата нож в гърба на Янев му нанесе нов съкрушителен удар: Трябва му опит

Стойностен и логичен човек, без задоволително политически опит и това ще му пречи отсега нататък. Той доста бързо би трябвало да натрупа този политически опит, с цел да се оправи с главните провокации.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия отделилата се от партията на Стефан Янев „Български възход“ Ралица Симеонова по отношение на водача на партията и някогашен длъжностен министър председател.

Все отново тя не спести и позитивни думи за него:

„Има доста позитивни качества – той е доста еластичен и положителен. Това може да е голям плюс за него, в случай че не премине във форма за безпринципност“, сподели тя.

„ В момента групировката е в аморфно положение, въпрос на изчистване е – въпрос на воля, предпочитание и потенциал е тя да бъде изчистена “, сподели Симеонова, добавяйки че по нейно мнение в партията има безпринципни хора.

„ За мен решението да напусна не беше елементарно, тъй като вложих доста старания тази групировка да съществува. Опитвах се да вкарам едно наличие, което в резултат бе сменено под някаква форма “, сподели тя.

Симеонова не пожела да каже дали е разочарована от Стефан Янев.

„ Политиката е отговорност към другите хора. В персонално качество няма по какъв начин да не подчертая въпреки всичко, че има някакво отчаяние. Когато влагаш толкоз доста в нещо и се постанова да го напуснеш“, призна тя

„Предстои да забележим каква е ролята на Радев в „ Български напредък “. Не мога да кажа нищо съответно, само че ще проличи дали президентската институция ще даде подтик на това образувание. Моите упования са ирелевантни, следва да забележим, в случай че ще има длъжностен кабинет “, сподели тя.

„ Президентската институция отвън конституционните й пълномощия има мощно въздействие във връзка с насочването на политическия дневен ред в една или друга посока. Тя може да изиграе позитивна катализираща или негативна роля “, сподели още Симеонова.

„ Не мисля, че досега президентската институция е изиграла каквато и да е роля “, добави тя.

Според нея има няколко сюжета пред страната сега:

„ Нито един от тях не е позитивен. При едни предварителни избори ще имаме още веднъж по този начин фрагментиран парламент с лимитирани благоприятни условия за образуване на устойчиво държавно управление и парламентарно болшинство. От друга страна предварителните избори минават през режим на длъжностен кабинет, той действа в условия на институционален вакуум, без парламент “, акцентира Симеонова.

Тя добави, че служебният кабинет не може да овладява дейно рецесиите, точно поради неналичието на парламент.

Според нея този парламент въпреки всичко е в действителност привършен.

„ Има един различен сюжет, по който се мисли – експертен или програмен кабинет. Това е допустим вид, с цел да може да продължи да съществува този парламент. Трябва да се търсят непартийни персони “, акцентира тя.

По думите й групировката на Стефан Янев може да влезе в идващия парламент, в случай че не допусне политическа неточност.

„ “Български напредък “ е пробългарски насочена. Националните ни ползи не би трябвало да се пречупват през геополитическа ориентировка. Външнополитическите желания доведоха до остра вътрешнополитическа борба “, сподели тя.

Симеонова призна, че друга партия не се е опитвала да я притегли.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР