Стойчо Стойчев сподели мнението си защо точно днес Бойко Борисов

...
Стойчо Стойчев сподели мнението си защо точно днес Бойко Борисов
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Посредничеството на Алексей Петров много е изнервило президента и Руската федерация

Стойчо Стойчев показа мнението си за какво тъкмо през днешния ден Бойко Борисов е направил разкритието за ролята на Алексей Петров в сглобяването на ръководещата коалиция.

" Може би в този момент е питан за първи път непосредствено. Аз съм изцяло уверен, че това, което споделя, е истина. И то е истина, тъй като в случай, че липсваше институционалния съединител или трансмисия сред политическите сили, която посредничи при съставянето на такова болшинство, какъвто би трябвало да бъде президентът в такава обстановка. Обикновено президентът посредничи, с цел да се откри излаз от парламентарна рецесия. При състояние, че президентът нямаше никакво предпочитание да търси излаз и решение, извънпарламентарни фактори, в този случай Алексей Петров, се ангажира това да го направи ", сподели той в " БТВ новините ".

" Не знам репутационно дали ще даде това някакво отражение, защото самите участници в това болшинство одобриха много тежест и репутационни опасности от взаимното си ръководство. Не мисля, че ще им навреди по някакъв метод този спомагателен подробност. Така или другояче последователите и симпатизантите на тези партии към този момент преглътнаха непреглъщаемото общо ръководство ", добави Стойчев.

" За мен напрежението вътре в обединението ще бъде много по-минимално, защото каква е била посредническата роля на Алексей Петров е ясна и на двете страни, те няма да бъдат сюрпризирани сега от това, което се призна обществено. По-скоро напрежението ще продължава да нараства сред ръководещото болшинство и президента, и ръководещото болшинство, което отстоява една съответна външна политическа линия на България и да кажем други външни фактори, в този случай Русия. Очевидно е че посредничеството на Алексей Петров доста е изнервило президента и доста е изнервило Руската федерация. Тъй като тези фактори са разчитали да не се случи това болшинство, да не се случи този кабинет, с цел да може България да продължава да бъде ръководена от служебните кабинети на Радев, които най-малко на думи държаха страната в много по-паритетна и неутрална позиция във връзка с спора в Украйна ", разяснява политологът.

" Колкото е по-сгъстена офанзивата към това болшинство, толкоз повече ще бъде втвърдена защитата. Те са атакувани отвред, най-много от президента. Колкото по-остри са офанзивите против тях, толкоз по-сплотено ще бъде това ръководещо болшинство, в което включвам и Движение за права и свободи. То в действителност е плашещо за всевъзможни фактори, в това число и за президента, защото разполага с нужния брой депутати да промени Конституцията много осезаемо и то в тази част с пълномощията му ", приключи Стойчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР