Стойчо Младенов коментира пред БЛИЦ признанието на новия треньор на

...
Стойчо Младенов коментира пред БЛИЦ признанието на новия треньор на
Коментари Харесай

Стойчо Младенов: Пресконференцията на Илич ме удари право в сърцето

Стойчо Младенов разяснява пред БЛИЦ признанието на новия треньор на ЦСКА Саша Илич. При представянето си на конференция през вчерашния ден сърбинът съобщи, че от Борисовата градина са го потърсили за първи път още през февруари.

Ето думите на Младенов без редакторска интервенция:

" Когато си потеглих от стадион " Българска войска ", споделих, че вечно ще поддържам моя ЦСКА. За страдание вчерашната конференция на новия треньор ме удари напряко в сърцето. Още през февруари ЦСКА почнал договаряния с него. Това са думи на Саша Илич.

Февруари?! Та ние тогава започвахме офанзива за купата или най-малко аз по този начин си мислех. Още тогава бъдещето ми е било решено, макар резултатите на тима. Днес се усещам повече от афектиран - не на ЦСКА, а на Гриша Ганчев. Когато на 20 декември победихме Лудогорец и бяхме на две точки от първото място, бях сигурен, че ние ще сме първенци.

По-късно чух от диалог с Гриша Ганчев, че купата не е значима непременно и да не се големя толкоз доста, че можем да станем първенци. Е, за мен купата на ЦСКА е непременно. Така са ме учили и възпитавали. Тя е непременно и за всеки почитател на тима.

И до момента в който шампионата е било в отмора през февруари или по-голямата част на месеца, от думите на новия треньор разбрах, че аз съм бил към този момент " пасажер ". Затова може би нямах думата за зимната селекция. Много пъти съм се питал за какво играхме толкоз мощно в контролите на лагера в Анталия и толкоз едва започнахме пролетния дял на шампионата. Феновете на ЦСКА също се питат, питат и мен. Вече имам някои пояснения. Но си остават за мен. Никого не упреквам.

Треньорът постоянно носи отговорността за триумфите и неуспехите. Когато говорихме с Гриша Ганчев предишното лято, той изиска от мен да не отпаднем от Лиепая. Да сме втори в шампионата и да играем край за Купата и да се класираме за евротурнирите. Всичко изпълних, нали..

За мен обаче не беше задоволително. Но имах вярата, че ще направя най-важната крачка към купата, която аз съм печелил за последно в ЦСКА с изработен напълно от мен тим.

От изявлението на Гриша Ганчев стана ясно, че съм бил болен от COVID-19. Да, бях доста болен, дори и в болница лежах. Но през тази тежка болест мина съвсем целият тим, въпреки че клубът мълчеше, а медиите се чудеха по какъв начин ЦСКА е оживял в пандемията.

Аз постоянно съм бил почтен с почитателите и съм благополучен, че техни представители бяха на срещата в последния ми ден на " Българска войска ". По експлицитното предпочитание на Гриша Ганчев диалогът беше записан от двете страни - негова и на почитателите. И почитателите добиха ясна визия за протичащото се от моето влизане до моето овакантяване. Аз постоянно ще съм от ЦСКА. Пожелавам на почитателите да имат обединен ЦСКА и спортно-техническите събития да бъдат ръководени от футболни експерти. Само тогава ЦСКА може да се бори да бъде на равнището на всички европейски грандове. Такъв, какъвто постоянно е бил! ", сподели Младенов пред БЛИЦ.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР