Стотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата – Промахон“

...
Стотици шофьори са блокирани на граничния пункт Кулата – Промахон“
Коментари Харесай

Километрични опашки на пункт “Кулата”, митничарите не стигат

Стотици водачи са блокирани на граничния пункт „ Кулата – Промахон “ поради бавната обработка на товарите от екипите на Агенция „ Митници “, сигнализираха интернационалните превозвачи, които чакат повече от 12 часа да влязат или да излязат от страната, заяви БНР.

Близо 10 километра е колоната от чакащи камиони преди Граничния пункт „ Кулата “. Аналогична е обстановката и на гръцка територия.

Агенция „ Митници “ е подхванала дейности за укрепване на екипите с оглед в допълнение ускорение на обработката на товарни коли граничния пункт, оповестиха от ведомството пред „ Фокус “.

През последните дни трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Кулата” е мощно натоварен, защото доста камиони се пробват да довършат доставките си към Гърция преди края на работната седмица. На вход и излаз работят по три кантара, което е оптималната инфраструктурна опция на пункта.

От контролната организация обявиха пред БНР, че вършат всичко допустимо да усъвършенстват пропускането на камионите, само че трафикът е извънредно огромен. Според тях един камион се обработва приблизително за шест минути. Повече от 400 камиона чакат на българска територия, което значи, че с цел да преминат са нужни към 40 часа.

Областният шеф на Благоевград Бисер Михайлов се е разпоредил на граничния пункт „ Кулата “ да бъде обезпечена кола за спешна помощ и вода за водачите.

За първите шест дни на юни Агенция „ Митници “ записва 10% нарастване на тежкия трафик. Най-голямо нарастване има в броя на тежкотоварните камиони, чието премерване и обработка изисква малко повече време. За посочения интервал на ден се обработват към 160 камиона повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР