Стотици шофьори от страната и чужбина се оказаха със солени

...
Стотици шофьори от страната и чужбина се оказаха със солени
Коментари Харесай

Насвяткаха глоби на стотици водачи заради ограничение от 10 км в час през Прохода на Републиката

Стотици водачи от страната и чужбина се оказаха със солени санкции, тъй като не спазили ограничаване 10 км/ч. То е сложено на интернационален път.

Мястото е при започване на Прохода на Републиката, а повода да се изисква такава минимална скорост е построен контролно-пропускателен пункт на Министерство на вътрешните работи за предварителна защита на бежанския поток.

Стефан Димов, който живее до Прохода на Републиката, всеки ден минава през построеното контролно-пропусквателен пункт за предварителна защита на бежанския поток. Редовно е спиран за рутинна инспекция. Преди няколко дни му връчват електронен фиш със солидна санкция.

„ Мислех, че е някаква дребна санкция – 50-100 лева, само че като ограничаването и видях сумата, много се стреснах”, споделя той.
свързани новини12122на 13.04.2021
А санкцията е 400 лева по тази причина, че е карал с 53 км/ч, при ограничаване от 10 км/ч.

Стефан, даже не е видял знака за понижението от 10 км/ч, тъй като е зле укрепен.

„ Знаците са позиционирани с камъни, дървета. Един лек вятър и всичко пада”, разяснява още той.

След като получава електронният фиш Стефан прави клип, с цел да се увери, че фактически има знак за понижение от 10 км/ч.

Мариян Василев е специалист по пътна сигурност и дълготраен учител по авто-мото подготовка. Такова ограничаване, съгласно него, е неизпълнимо, имайки поради, че километражите на колите стартират отчитане от 20 км/ч.

" На интернационален път, знак от 10 км/ч е безспорна причина за ПТП. Регулирането на скоростта от 10 км става на око, което основава още по-голяма причина, а лидера не може да се ориентира, кое е 10 км и може да се движи с 5 км, което е безусловно неприемливо за интернационален път”, счита специалистът по автомобилна сигурност Мариян Василев.

По думите му единствено за един месец, камерата-тринога, след този знак е отчела над 400 нарушавания.

„ А самият знак, който беше в окаяно положение, след намесата ни е оправен”, прибавя той.

От Агенция „ Пътна инфраструктура”, обявиха че планът за краткотрайната организация е координиран с Министерство на вътрешните работи, а знаците към този момент са укрепени, само че контролът на скоростта и опазването им е грижа на органите реда. От полицията, обясниха че камера за скорост се слагала, поради зачестили произшествия в региона на КПП-то. А точката за достъп, след табелата от 10 км/ч избрал шефът на Пътна полиция.

„ От 60, на 40, на 30, по-късно на 10. През избран сектор. Имат време да осъзнаят, да понижат. Затова е сложено техническото средство, с цел да има предварителна защита и резултат – да намалят”, добави контрольор Георги Василев от „ Пъна полиция”- Велико Търново.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР