Стотици се събраха във вторник, 23 август, за московското погребение

...
Даря Дугина погребение /* custom css */ .tdi_1_fa3.td-a-rec-img{ text-align: left; }.tdi_1_fa3.td-a-rec-img img{ margin: 0 auto 0 0; } Стотици се събраха във вторник, 23 август, за московското погребение на Даря Дугина, дъщерята наултранационалистическия идеолог Александър Дугин, която беше убита при атентат с кола бомба. Русия твърди, че Украйна стои зад атаката.Скърбящите, мнозина носещи цветя, отдадоха почитта си на Дугина в зала в московския телевизионен център „Останкино“, където нейният черно-бял портрет беше изложен върху отворен ковчег. Г-н Дугин и съпругата му, облечени в черно, седяха до ковчега на дъщеря си.Сред първите, пристигнали на поклонението бе Евгений Пригожин, известен като „готвачът на Путин“.„Даша беше камък в основата на руското величие и силата на Русия. И това, че се опитаха да избият този камък, това направи още по-здрави основите, които включително и тя създаваше“, заяви Пригожин.Даря Дугина погребение
Коментари Харесай

Стотици се събраха на погребението на Даря Дугина в Москва

Стотици се събраха във вторник, 23 август, за московското заравяне на Даря Дугина, дъщерята наултранационалистическия идеолог Александър Дугин, която беше убита при атентат с кола бомба. Русия твърди, че Украйна стои зад офанзивата.

Скърбящите, мнозина носещи цветя, отдадоха почитта си на Дугина в зала в московския ефирен център „ Останкино “, където нейният черно-бял портрет беше изложен върху отворен ковчег. Г-н Дугин и брачната половинка му, облечени в черно, седяха до ковчега на щерка си.

Сред първите, пристигнали на поклонението бе Евгений Пригожин, прочут като „ готвачът на Путин “.

„ Даша беше камък в основата на съветското великолепие и силата на Русия. И това, че се пробваха да избият този камък, това направи още по-здрави основите, които в това число и тя създаваше “, съобщи Пригожин.
 Даря Дугина заравяне Александър Дугин по време на встъпителното слово на погребението на щерка си
„ Тя почина за народа, за Русия, на фронта. Фронтът – той е тук “, каза  татко ѝ Александър Дугин при започване на церемонията.

Дугин добави също, че минута преди да напусне фестивала край Москва, на сцената е звучала песента „ В Азовстал погребват демони “. Дъщерята на Дугин доста желала да я слуша, само че решили да си тръгнат, а по-късно колата на Даря се взривила.

В прощалната си тирада Дугин акцентира, че „ цената, която би трябвало да платим, може да бъде оправдана единствено с нашата победа “.

 Даря Дугина заравяне

На поклонението не участваха представители на политическия хайлайф, с изключение на водача на ЛДПР Леонид Слуцки, който изиска отговорните за гибелта на Дугина да бъдат осъдени, а с името на починалата да бъде кръстена улица в освободения Киев.

Присъства и шефът на фракцията „ Справедлива Русия – за истина “, Сергей Миронов, който пък съобщи, че убийството на Даря е по персонална поръчка на украинския президент Володимир Зеленски и за това ще има интернационален арбитражен съд.

Писателят Захар Прилепин, който също присъстваше на церемонията, написа в „ Телеграм “: „ Чудех се дали да го напиша или не. Ще го напиша, за какво да мълча. От ковчега на Даша излиза зарево. Случвало ми се е да участвам на погребения. Но това е за първи път. Тя цялата свети. Цялата чиста. Цялата небесна. За ден тя стана щерка на цялата страна. Дъщеря, сестра, близка. “

Съболезнователно обръщение бе прочетено от името на министъра на външните работи Сергей Лавров, както и от съветския патриарх Кирил.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР