Народният представител от Възраждане“ Цончо Ганев разкритикува партия Величие“ заради

...
Народният представител от Възраждане“ Цончо Ганев разкритикува партия Величие“ заради
Коментари Харесай

Цончо Ганев стреля по Величие заради Анна Александрова от ГЕРБ

Народният представител от „ Възраждане “ Цончо Ганев разкритикува партия „ Величие “ поради избора им да подкрепят номинацията на Анна Александрова от ГЕРБ-СДС, която бе определена да оглави краткотрайната комисия за разработване на план на устав за организацията и активността на Народното събрание.

Освен ГЕРБ-СДС, тя получи поддръжка от Движение за права и свободи и „ Величие “. 

Ганев изясни, че точно поради такива дейности българските жители не желаят да вървят да гласоподават на избори, тъй като в продължение на 35 години биват лъгани.

Логично беше ние като съдружна партия да имаме своя кандидатура и разумно беше тези, които настояват, че не са дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи да гласоподават срещу тяхната номинация.

Само че още на първото гласоподаване ГЕРБ и Движение за права и свободи получиха явната поддръжка на партия „ Величие “, която даваше поръчки, че ще разобличава задкулисието и ще се бори против това, което имаме като ръководство в последните 35 години.

Но не щеш ли още при първото значимо гласоподаване гласоподаваха дружно с тях „ за “. Дори досегашната патерица на ГЕРБ и Движение за права и свободи в лицето на ПП-ДБ гласува „ срещу “, разяснява Цончо Ганев.

„ Това е повода за ниската изборна интензивност. Всеки един, който се занимава с политика, би трябвало да разбере, че поетите обещания би трябвало да се съблюдават. От партия „ Величие “ са решили, че ще не помнят всичко, което са говорили, и ще седнат в скута.

Само преди два дни водачът на тяхната партия обясняваше, че е бил притискан от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Явно този напън към този момент е материализиран “, сподели още депутатът.

Относно въпросът кой би трябвало да съставлява България на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон, Ганев съобщи, че към момента нищо не е решено, защото по тази тематика има разнобой сред обособените парламентарни групи.

По думите му въпросът е бил прегледан тази заран на председателски съвет преди началото на пленарното съвещание на Народното събрание. 

„ Реши се, че Народното събрание няма да взима отношение, Главчев да реши самичък какво счита да прави – дали да отива той, дали да отива президентът.

Позицията на „ Възраждане “ беше такава, че нашият президент, който е главнокомандващ, да отиде и да съставлява България, в случай че нямаме непрекъснат министър-председател “, разяснява Цончо Ганев.

Той твърди, че водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски е споделил, че „ няма да толерира да отива президентът “.

„ От „ Величие “ поддържаха това нещо и споделиха, че в последна сметка да си решат те и да си отиде сегашният министър-председател. Разбира се, ПП-ДБ споделиха безусловно същото и застанаха зад Движение за права и свободи “, добави Ганев. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР