Стотици протестиращи отново заляха улиците на САЩ след пореден случай

...
Стотици протестиращи отново заляха улиците на САЩ след пореден случай
Коментари Харесай

Протести и безредици в САЩ след убийство на чернокож от полицай

Стотици протестиращи още веднъж заляха улиците на Съединени американски щати след следващ случай на брутално ликвидиране на негър от чиновник на реда. Гражданското неодобрение избухна в западната част на Филаделфия и продължава към този момент два дни.
Поводът е убийството на 27-годишния Уолтър Уолъс, който бе погубен измежду бял ден, откакто не се подчинил на заповед да хвърли нож, който държал. Починал е по-късно в болничното заведение. Семейството на жертвата твърди, че той е страдал от биполярно разстройство и е бил на лекарства. По информация на околните му управляващите са били осведомени със положението му, тъй като към този момент са посещавали дома на фамилията.

В града близо 500 души заляха улиците, с цел да изразят недоволството си против расизма и полицейския произвол. Кметът Джим Кени съобщи, че казусът слага сложни въпроси, които изискват отговор.

Филаделфия е най-големият град в Пенсилвания - основен щат във вота за президент другата седмица.

Hundreds of people have demonstrated in in a second night of unrest after the latest police shooting of a Black man in the????????

As explains, the victim's family said they called an ambulance, not the police, for a mental health crisis ⤵️
— FRANCE 24 English (@France24_en)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР