Стотици протестиращи от активистката група Бунт срещу унищожението блокираха натоварено

...
Стотици протестиращи от активистката група Бунт срещу унищожението блокираха натоварено
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха кръстовище близо до нидерландския парламент

Стотици протестиращи от активистката група " Бунт против заличаването " блокираха натоварено кръстовище покрай постройката, в която краткотрайно заседава нидерландския парламент. Това означи началото на седмица митинги, които групата има намерение да организира в Хага преди климатичната конференция на Организация на обединените нации, която се открива на 31 октомври, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията стартира, когато протестиращи изкараха по средата на улицата жълта лодка, на която на нидерландски беше изписано " жителите вземат решение ". Други деятели поеха към друго близко кръстовище и започнаха да сядат или лягат на пътя под погледа на полицията.

Един мъж седна сред двете улични платна, държейки знак, на който на нидерландски пишеше " Това е задънена улица ", а други препречиха пътя с камион. Жена държеше знак, на който пишеше: " Планетата преди облагата ".

" Ние сме баби и дядовци, родители и деца ", сподели на демонстраторите деятел, застанал в камиона. " Ние сме част от интернационално придвижване, което се бори за обитаема и обективна планета ", продължи той.

Протестът в Нидерландия беше проведен ден откакто хиляди хора и 80 организации участваха в проява в Брюксел за оказване на напън върху международните водачи да подхващат по-смели дейности за битка с климатичните промени на срещата на високо ниво в Глазгоу, Шотландия.

" Бунт против заличаването " сподели, че 700 души са взели участие в блокадите. В известие до медиите групата съобщи, че приканва за климатична правдивост.

" Направете каквото е належащо, с цел да спрете загубата на биоразнообразието и да извършите Нидерландия климатично неутрална през 2025 година ", сподели групата.

Една от участничките в акцията прикани за по-тясно взаимоотношение сред политиците и откривателите, с цел да бъдат сложени ясни цели за конференцията в Глазгоу.

" Мисля, че политиците би трябвало да работят непосредствено с климатолозите, с цел да си изяснят какви ограничения са нужни и каква степен на стопляне към момента можем да приемем и каква в реалност е пагубна ", сподели тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР