Стотици протестиращи нахлуха в шведското посолство в центъра на Багдад

...
Стотици протестиращи нахлуха в шведското посолство в центъра на Багдад
Коментари Харесай

Запалиха шведското посолство в Багдад

Стотици протестиращи нахлуха в шведското посолство в центъра на Багдад в ранните часове на четвъртък и го подпалиха в символ на митинг против предстоящо изгаряне на Корана в Швеция, съобщи " Ройтерс ".

Целият личен състав на посолството в Багдад е в сигурност, се споделя в изказване на пресцентъра на шведското външно министерство, което осъжда нападението и акцентира нуждата иракските управляващи да защитят дипломатическите задачи.

Демонстрацията в четвъртък беше проведена от поддръжници на шиитския свещеник Муктада Садр в символ на митинг против планувано изгаряне на образец на Корана в Швеция, съгласно изявления в известна група в " Телеграм ", обвързвана с авторитетния свещеник.

Шведската осведомителна организация ТТ заяви в сряда, че шведската полиция е удовлетворила молба за обществено събиране пред посолството на Ирак в Стокхолм в четвъртък.

В заявката се споделя, че вносителят желае да изгори Корана и иракското знаме, заяви ТТ.

Поредица от видеоклипове, оповестени в групата на " Телеграм ", демонстрираха хора, които се събират към посолството към 1 часа през нощта в четвъртък, скандират лозунги в поддръжка на Садр и щурмуват комплекса на посолството към час по-късно.

" Да, да на Корана ", скандираха протестиращите.

Видеозаписи по-късно демонстрираха пушек, издигащ се от постройка в комплекса на посолството, и протестиращи, стоящи на покрива. Агенция " Ройтерс " не е могла без значение да ревизира достоверността на видеоклиповете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР