Стотици приятели, депутати, кметове, близки и роднини се стекоха в

...
Стотици приятели, депутати, кметове, близки и роднини се стекоха в
Коментари Харесай

Стотици изпратиха кмета на Мъглиж в последния му път

Стотици другари, депутати, кметове, близки и родственици се стекоха в храм "Света Богородица " в Стара Загора, с цел да се сбогуват с кмета на Мъглиж Господин Господинов.

Съболезнованията си пред брачната половинка му - художничката Милена Господинова, двете му дъщери и сина му сервираха и ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, зам.-председателят Емил Христов, министърът на земеделието Десислава Танева.

Кметът на Мъглиж издъхна ненадейно преди два дни след масиран инфаркт едвам на 52 години.

Заупокойна молитва отслужи протосингелът на Старозагорска митрополия свещеник Богослов и свещеници от епархията.

Господин Господинов бе трети мандат кмет на община Мъглиж.

Господинов е ученик на Стопанската академия в Свищов. Енергичен, неотклонен и съдбоносен човек, който приемаше компликациите като провокации, с които наложително би трябвало да се оправи. От 1991 година е в частния бизнес и се занимава с млекопроизводство. Дълги години е отпред на Регионалния съюз на млекопроизводителите.

Ревностен християнин той възроди неделното учебно заведение в Мъглижкия манастир. Всички учебни заведения и читалища в Общината бяха реновирани, в града беше построен нов стадион. За миналите 10 години беше сложено началото на три фестивала и един интернационален пленер за художници.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР