Стотици посетиха Министерството на вътрешните работи в Деня на отворени

...
Стотици посетиха Министерството на вътрешните работи в Деня на отворени
Коментари Харесай

Министър Маринов посрещна в кабинета си първите гости

Стотици посетиха Министерството на вътрешните работи в Деня на отворени порти във връзка 140-ата годишнина от основаването на ведомството. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сред първите гости на ул. „ 6-и септември “ в София бяха деца от Центъра за работа с деца и младежи към община Велико Търново от селата Арбанаси, Балван, Беляковец, Самоводене, Ресен, Присово и Шемшево. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посрещна специфичните посетители в кабинета си и им сподели завладяващи детайлности от мястото, където ръководителите на служби се събират, с цел да вземат най-важните решения, свързани със сигурността на страната. „ Всички наши старания са в името на обществото и на сигурното бъдеще на децата на България “, обърна се вътрешният министър към своите посетители. Той оцени високо модела на взаимоотношение сред община Велико Търново и Дарителското съдружие „ Св. Иван Рилски “ - с. Балван, ориентирана към децата.

В знак на почитание към положителната самодейност, потвърдила своята успешност във връзка с предварителната защита, министър Маринов награди с почетен знак „ За героизъм и заслуги “ Благовеста Факирова от сдружението, по чийто план са разкрити първите центрове за работа с деца и младежи. От своя страна тя изрече откровена признателност към служителите на реда от ОДМВР – Велико Търново и пожарникарите от Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за дейното партньорство в самодейностите за децата, взаимно локалната власт и неправителствени организации.

От името на кмета на община Велико Търново Даниел Панов приветствен адрес към чиновниците на Министерство на вътрешните работи за всеотдайните им старания сервира Росица Димитрова, шеф на Дирекция " Социални действия и опазване на здравето " към общината. Пред министър Маринов децата пък показаха стихотворенията, отличени в състезанието „ Полицаят – моят другар “, проведен във връзка 140 години от основаването на Министерство на вътрешните работи.

Сред специфичните посетители на министъра на вътрешните работи бяха и деца на починали и потърпевши при осъществяване на служебните си отговорности чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи от София, Велико Търново, Кюстендил и Русе. В срещата се включиха основният секретар основен комисар Ивайло Иванов, заместникът му основен комисар Георги Арабаджиев, заместник-директорът на Групово дело „ Национална полиция “ старши комисар Благородна Макева, началникът на кабинета на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов.

В рамките на Деня на отворени порти открити за гости бяха кабинетите на министъра на вътрешните работи и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, заседателната зала и централното предверие на ведомството. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР