Стотици полицаи в страната ще следят за сигурността по площадите

...
Стотици полицаи в страната ще следят за сигурността по площадите
Коментари Харесай

Стотици полицаи в страната ще следят за сигурността


Стотици служители на реда в страната ще наблюдават за сигурността по площадите в новогодишната нощ.

Най-многолюден се чака да е празникът в София. Очаква се Нова година да посрещнат хиляди столичани и посетители на София. Три часа преди концерта целият площад е наобиколен от заграждения. Осем са контролно-пропускателните пунктове, през които ще минават празнуващите.

Полицията ще прави инспекции на случаен принцип, само че под необикновен контрол ще са всички, които носят обемисти багажи.

Мнозина водачи не съблюдаваха възбраните за паркиране в региона на концерта, по тази причина се наложи паяци да разчистят площада.

Десетки камери ще наблюдават никой да не пресича зоната за празничната заря. На празнуващите е неразрешено да внасят пиротехника, оръжие и алкохол, санкциите са от 500 до 2500 лв..

Около хиляда души се чака да гледат концерта и зарята на площад „ Независимост” във Варна където ще дежурят и униформени, и цивилни служители на реда.

В Бургас прогнозите са за празник на площада с 4-5 хиляди души. Там също ще има видеонаблюдение.

В Пловдив празникът ще е на централния площад „ Стефан Стамболов”. Въведена е цялостна възбрана за търговията и потреблението на пиротехнически средства на публични места.

Засилено ще е полицейско наличие и на площада в Русе. На мястото има 57 камери.

Празничната стратегия в Стара Загора стартира час преди среднощ пред общината

„ Съвсем естествено, един от гвоздеите на програмата да бъде нашият прославен съгражданин Иво Папазов – Ибряма, всички ние знаем че това е един знаменит реализатор, джазмен, виртуоз”, разяснява Диана Атанасова, шеф на отдел „ Култура” към община Стара Загора.

Новогодишният концерт във Враца стартира половин час преди среднощ.

В празничната нощ повече полиция ще има и по селата, както и на основни места, към гари и автогари./btv
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР