Стотици полети са отменени в Германия днес заради еднодневната стачка

...
Стотици полети са отменени в Германия днес заради еднодневната стачка
Коментари Харесай

Стотици полети са отменени заради стачки

Стотици полети са анулирани в Германия през днешния ден поради еднодневната стачка на чиновниците по сигурността на 11 летища в страната, съобщи ДПА. 

Заради протестните дейности са спрени инспекциите за сигурност на 11-те наранени летища, което значи, че пасажерите не могат да влязат на територията на аерогарите или да се качат на самолетите.

Последиците от стачката, която на множеството места стартира в ранните часове на днешния ден, обаче мощно варират.

Засегнати от митингите са летищата във Франкфурт, Хамбург, Бремен, Берлин, Лайпциг, Дюселдорф, Кьолн, Хановер, Щутгарт, Ерфурт и Дрезден. 

Абсурден случай с нискотарифна самолетна компания

Във Франкфурт, където е най-натовареният авиовъзел в страната, към сутринта на днешния ден са анулирани към 310 полета от общо 1120 по разписание. 

Авиопревозвачът " Луфтханза " (Lufthansa), чиято база е франкфуртското летище, разгласи проекти да продължи да извършва разписанието си съвсем напълно за идващите и директни пасажери, въпреки че проектите на заминаващите пасажери няма да могат да бъдат осъществени. 

 iStock iStock

В Берлин всички заминаващи и доста идващи полети са анулирани и терминалът през днешния ден сутринта изглеждаше пуст. 

В Дюселдорф към една трета от излитащите и кацащите полети са анулирани, а в близкия Кьолн, където митингът стартира през вчерашния ден вечерта, на процедура целият авиотрафик е спрял. Други летища, като това в Мюнхен, не са наранени от стачката и значително работят по нормалното си разписание. 

Според оценка на браншовата организация А Де Фау (ADV) стачката ще докара до закъснение или анулация на 1100 полета и ще обиден 200 000 пасажери. 

Синдикатът " Ферди " (Verdi) упорства за повишение на възнагражденията с 2,80 евро на час за към 25 000 чиновници на частни компании за авиационна сигурност. Компаниите отхвърлиха това искане като прекомерно скъпо - съгласно тях то ще коства 250 млн. евро годишно. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР