Стотици полети от и за Италия бяха отменени в събота,

...
Стотици полети от и за Италия бяха отменени в събота,
Коментари Харесай

Стотици полети в Италия бяха отменени заради стачки

Стотици полети от и за Италия бяха анулирани в събота, което принуди пасажерите в пика на туристическия сезон да вършат различни проекти, с цел да стигнат до набелязаните дестинации.

Профсъюзите във въздушния превоз започнаха планувана стачка два дни след подобен митинг на железопътните служащи, който сковава придвижването на влаковете в апенинската страна.

Лятото в Италия е деен сезон за стачки в превоза, до момента в който синдикатите упорстват за по-добри трудови контракти и възнаграждение.
Не сме щастливи да сътворяваме неудобства на пасажерите, това не е нашата цел. Нашият фокус е върху това да бяхме извикани по-рано от министерството, с цел да се опитаме да отложим или предотвратим стачката. Искахме да седнем на масата и да подновим груповия трудов контракт.
Сара Ди Марко – член на транспортния профсъюз Filt-Cgil

Националният транспортьор ITA заяви, че е отменил 133 полета, множеството от които вътрешни, само че и такива до Мадрид, Амстердам и Барселона. Нискотарифните компании „ Райънеър “ и „ Вуелинг “ анулираха стотици полети поради стачката от 10 до 18 часа.

Сред стачкуващите бяха водачи, стюардеси и наземен личен състав. Синдикатите Filt Cgil, Uiltrasporti и Ugl Transporto оповестиха стачката поради „ непреодолими различия “ с „ Малта еър “, оператор на полети на „ Райънеър “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР