Стотици карловци и гости на града участваха в тържествената заря-проверка

...
Стотици карловци и гости на града участваха в тържествената заря-проверка
Коментари Харесай

Румен Радев развълнува карловци със слово за Апостола СНИМКИ

Стотици карловци и посетители на града участваха в тържествената заря-проверка в Карлово довечера по случай 182 години от рождението на Васил Левски. Проявата бе кулминационната точка в честванията, които се организираха под патронажа на президента Румен Радев.

Митингът бе открит от кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Апостола беше освен професионален бунтовник, освен идеолог и уредник на националната гражданска война. Той се трансформира в проектант на Третата българска страна, сподели в словото си Кабаиванов. И в този момент Апостола ни е толкоз скъп и значим, тъй като и в този момент, с помощта на него, ние си задаваме отново значими въпроси, съобщи кметът на Карлово. А те са какви са нашите цели, по-различни ли са от тези, които Апостола ни завеща за свободна, самостоятелна и обективна България. Не инцидентно Левски споделя, че в случай че националните главатари, водачите на народа, се схващат, в случай че сред тях има мир и обич, името българско ще свети, напомни Кабаиванов думите на Апостола.

Той даде думата за слово на президента на република България Румен Радев.

Левски дефинира бъдещата страна единствено с една дума – „ храм “, сподели в прочувствено слово президентът Румен Радев. Днес този храм е оплячкосан, а „ демократската република “ е превърната в фон, зад който похитителите безчинстват. Днес украсяват кабинетите с портретите на Дякона, и чистят съвестта си с по някой негов откъс. Живеем видимо свободно, само че мнозина са лишени от опцията да живеят почтено, а има ли независимост без достолепие?! Някои имат вяра, че няма да им се държи сметка за безчинствата. Други не имат вяра, в своето обезсърчение, че с дружни старания можем да променим ориста си. Помним, че би трябвало да имаме равни права, само че постоянно забравяме, че това важи и за нашите отговорности ", съобщи президентът.

Паметникът на Апостола бе обсипан с венци и цветя. А деца и младежи застанаха за фотография с президента Румен Радев. Сред тях бе и внушителната група на участниците в 25-тия народен туристически поход.

182 години от рождението на Апостола и празника на Карлово бяха ознаменувани и с обилна заря, която озари небето над града. Фойерверките изтръгнаха бурни и радостни овациите на жителите.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР