Стотици жители и гости на Клисура присъстваха снощи на тържествения

...
Стотици жители и гости на Клисура присъстваха снощи на тържествения
Коментари Харесай

Румен Радев: Длъжни сме да помним подвига на априлци

Стотици поданици и посетители на Клисура участваха нощес на тържествения митинг-заря във връзка 143-годишнината от Априлското въстание.

„ Длъжни сме да помним подвига на априлци “, акцентира в словото си президентът Румен Радев.
„ Подвигът на априлци ни припомня, че чистите духом са най-дръзки в фантазиите и делата си, че родолюбието е не грях, а избор на достойните и че нашата орис от нас зависи “, сподели още пред събралите се на площада в Клисура президентът Румен Радев.

„ Клисурци трансфораха града си в клада, осветила пътя ни към свободата и към Нова България. След кървавия разгром оживелите се завръщат, с цел да възродят града от пепелищата “, добави президентът.

В памет на героите бяха поднесени венци и цветя пред монумента на априлци. По-рано през днешния ден литийно шествие потегли от остарялата черква " Свети Никола ", която е била срината със земята при погрома на въстанието. Почетена беше и паметта на жертвите - над 400 най-вече дами, деца и възрастни хора. Заупокойната панихида беше отслужена в храма " Свето Успение Богородично ".

В сряда, 1 май, ще се състои обичайна възстановка на събитията от преди 143 години, в която ще вземат участие над 200 души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР