Стотици хора се втурнаха към кофишоповете в Нидерландия точно преди

...
Стотици хора се втурнаха към кофишоповете в Нидерландия точно преди
Коментари Харесай

Стотици се наредиха за марихуана, след като Нидерландия обяви, че затваря кофишоповете заради коронавируса

Стотици хора се втурнаха към кофишоповете в Нидерландия тъкмо преди да влязат в действие новите държавни незабавни ограничения за битка с пандемията от ковид.

Политиката бе въведена към 17:30 ч. в неделя и даде период на всички заведения за хранене, питейни заведения, кафенета, фитнес центрове, сауни, секс клубове и кафенета да затворят вратите си от 18:00 ч. в неделя до 6-ти април.

Веселата и усмихната жена на име Дий е една от многото, които се втурнали към кофишоповете, пробвайки се да създадат последната си покупка преди затварянето им, защото в противоположен случай е трябвало да чакат три седмици преди още веднъж да се снабдят с канабис или хашиш, без риск от наказателно гонене.

“Дойдох да си купя, тъй като научих, че всичко ще бъде спряно за идващите няколко седмици. Просто си мисля, че в един миг ще ми липсват хрумвания какво да върша вкъщи ”, сподели Дий пред “NL Times ”.

Кофишопът “Best Friends ” се опитал да обслужи десетки клиенти, преди да затвори, като един от продавачите съобщи, че хората се втурнали да си купуват марихуана незабавно, откакто новият правилник бил разгласен.

“Имаше 30 или 40 души съвсем незабавно, откакто държавното управление сподели, че би трябвало да затворим, като доста от тях не съумяха да си закупят това, което желаеха ”, сподели той пред “NL Times ”.

Положението беше същото в останалите градове в цялата страна, в това число в Бреда, Неймеген и Утрехт, където имаше дълги опашки пред вратите на кофи шоповете.

Източник: NL Times / Gospodari

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР