Стотици хора са отведени на безопасни места, тъй като райони

...
Стотици хора са отведени на безопасни места, тъй като райони
Коментари Харесай

Тежки наводнения в Русия, стотици са евакуирани

Стотици хора са отведени на безвредни места, защото региони в съветския Далечен изток се борят с тежки наводнения, от които са изключително наранени доста села около река Амур покрай град Благовешченск при границата с Китай, съобщи DPA, като се базира на управляващите.

Видеокадри демонстрираха по какъв начин избавителни служащи се движат с гумени лодки по наводнените улици и избавят кучета, котки и телета от удавяне.
 Масова евакуация поради наводнения в Австралия Масова евакуация поради наводнения в Австралия
Около 18 000 австралийци са евакуирани поради наводнения в щата Нов Южен Уелс на фона на продължаващи проливни дъждове по източния бряг...

Няколко села са останали без електричество. Властите чакат равнището на водата да продължи да се покачва. Съобщава се, че стотици доброволци са се присъединили в слагането на чували с пясък около крайбрежията на Амур. Изграждат се още изключителни подслони в учебни заведения, детски градини и други публични здания, а на избавените хора се дава храна.

Според службата за гражданска отбрана ситуацията е напрегната. Говорител съобщи, че не всички поданици са се съгласили да се изтеглят. Снощи се е наложило да бъдат спасявани трима души от наводнена къща.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР