Стотици хиляди българи ще пътуват за празниците. Повечето стеснения заради

...
Стотици хиляди българи ще пътуват за празниците. Повечето стеснения заради
Коментари Харесай

260 000 коли тръгват на път за празниците, 70 000 минават през АМ Тракия

Стотици хиляди българи ще пътуват за празниците. Повечето стеснения поради поправки по автомагистралите са отстранени. По данни на Министерство на вътрешните работи и пътната полиция към 260 000 автомобила ще тръгнат на път за коледните и новогодишните празници. Те ще се насочат основно към гранично-пропускателните пунктове и курортите.

Магистралите ще поемат най-големия трафик. По " Тракия " се чака да преминат към 70 000 автомобила. Пътят за Банско и Гърция по " Струма " ще се употребява от към 40 000 коли, а по " Хемус " се чакат 38 000 автомобила.

От Пътната организация оповестиха, че множеството поправки завършват преди дните за пътешестване.

Единство на " Хемус " остава притеснение на тунела " Витиня ". Движението се прави в двете посоки в тръбата за Варна.  

КАТ дава обещание засилен надзор. Пътните служители на реда ще наблюдават за неправоспособни водачи, за шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции, както и за водачи, които жестоко нарушават разпоредбите за придвижване. 

На пътищата са изкарани и всички камери за надзор на скоростта.

Следващите два дни ще бъдат пикови и за автобусните превозвачи. За петък и събота от София са пуснати 80 изключителни рейса. Всеки предстои на обстойна инспекция преди курс.

Новите рейсове са оборудвани с колани, само че не всички са склонни да ги употребяват.

15 400 спомагателни места пък обезпечава БДЖ по отношение на пътуването за Коледа. Допълнителни вагони ще има по линиите от София до Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Благоевград. Има отстъпка при закупуването на билети за отиване и връщане и тя е сред 10 и 30%.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР