Стотици фермери се подготвят със своите трактори в покрайнините на

...
Стотици фермери се подготвят със своите трактори в покрайнините на
Коментари Харесай

Селските стопани в Италия се готвят за голям протест в центъра на Рим

Стотици фермери се приготвят със своите трактори в покрайнините на Рим за огромния митинг в четвъртък. Повечето са пристигнали от централната част на Италия. Докато чакат търпеливо и спят в машините, споделят, че пътуването си е заслужавало.

Джорджа Орланди, сътрудник на Euronews: Намираме се на час път с кола от Рим и това е една от групите, които са се събрали в покрайнините на града. Тук са от няколко дни, спят в камионите си и чакат други техни сътрудници да се причислят. Тяхната цел е по-голяма представителност, преди да се насочат към центъра на италианската столица. Фермерите не желаят да се предават, решени са да стигнат до постройката на Народното събрание.

Подобно на европейските си сътрудници, италианските производители желаят отбрана от евтиния импорт. Оплакват се от възходящите разноски и намаляващите облаги.

 
Печалбите за предходната година са намалели със 70% заради увеличението на разноските за селскостопанските машини. Всичко това понижава облагата ни от създаденото. Дори бих споделил, че облагата е няма никаква. Продължаваме да губим пари. Трябва да предприемем дейности и да ни чуят, в противоположен случай може да затворим целия бранш.
Маурицио Сенигалези – фермер

Въпреки проблемите, мнозина считат, че в този момент е подобаващият миг да бъдат чути.

 
Никога не ни слушат. Не съм си мислел, че би трябвало да стигнем до тук, само че по този начин взехме решение. Не можем да си тръгнем с празни ръце, би трябвало да реализираме нещо. Не можем да продължаваме по същия метод.
Давиде Гуарджалини – фермер

Протестиращите се надяват броят им да стигне 2000, след което обединени в колона да влязат в Рим. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР