Стотици британски туристи тайно напуснаха швейцарски ски курорт, след като

...
Стотици британски туристи тайно напуснаха швейцарски ски курорт, след като
Коментари Харесай

Под прикритието на мрака стотици скиори прекрачиха COVID-19 ограниченията в курорт в швейцарските Алпи

Стотици английски туристи скрито напуснаха швейцарски ски курорт, откакто управляващите ги карантинираха, с цел да спрат разпространяването на новия вид на ковид.

Властите в алпийското село Вербие, известно измежду английските скиори , споделиха на почиващите, че би трябвало да се слагат под карантина за 10 дни на 21 декември, в случай че са пристигнали в курорта от Англия от 14 декември.

Инструкцията бързо провокира неодобрение и повече от 400 скиори , които се надяваха да прекарат Коледа по скатовете нарушиха КОВИД разпоредбите. 50 напуснаха незабавно, съгласно немския вестник Deutsche Welle, а до неделя останаха единствено шепа туристи.

В планинското село локалните хотелиери осъзнаха, че нещо не е наред, когато храната, която оставят пред стаите оставала неизядена.

По-късно някои от туристите се свързаха с хотелите, с цел да ревизират дали въпреки всичко би трябвало да заплащат за изоставените си стаи, заяви The Guardian.

" Много от тях останаха в карантина за един ден, преди да потеглят неусетно под прикритие в тъмнината ", сподели Жан-Марк Сандос, представител на община Багнес в кантон Вале, която включва и Вербие.

Поради боязън от мощно новия вариант на ковид, в този момент има " ксенофобско възмущение " против английски гости, които в миналото бяха посрещнати във Вербие, оповестява SonntagsZeitung.

Докладите за новия инфектиран вариант на ковид провокираха суматоха в Европа и отвън нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР