Ние нямаме нужда от поредната болница. Частна в случая. Ние

...
Ние нямаме нужда от поредната болница. Частна в случая. Ние
Коментари Харесай

Фондация „Даная“: Нямаме нужда от поредна частна болница, а от нов модел на здравеопазване

„ Ние нямаме потребност от следващата болница. Частна в тази ситуация. Ние имаме потребност от нов модел на опазване на здравето. И този нов модел на опазване на здравето може да бъде заложен единствено в една национална детска болница – държавна. “

Това разяснява ръководителят на УС на фондация „ Даная “ Ани Стоянова по отношение на анулираното решение на държавното управление за построяването на частна детска болница.
Педиатричен институт, както желаете го наречете, само че това би трябвало да е болница, която да промени радикално системата на детското опазване на здравето.
Ани Стоянова, ръководител на УС на фондация „ Даная “

„ Защото в случай че се сътвори една такава частна болница, тежките случаи, като Даная, отново ще отиват в държавните структури, тъй като една такава болница най-малко първоначално си няма да може да поема такива тежки случаи. Реанимационното поделение е най-трудното. Финансова част – какъв брой % от популацията могат да си разрешат да заплащат такива големи суми? То ще е доплащане за лекуването, за едни скъпоструващи лекувания на децата си. Хората отново ще отиват в държавните лечебни заведения, а държавната конструкция ще бъде обезкървена. И там тези деца няма да има кой да ги огледа безусловно. Защото на нас не ни доближават доста лекари, доста сестри, даже единствено за една болница “, акцентира Стоянова.

Според нея Министерският съвет няма право да анулира решението си за основаване на частна детска болница. По думите ѝ предстоят тежки процеси за разрешаването на този юридически проблем.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР