Стотици българи и туристи от Западна Европа за пореден път

...
Стотици българи и туристи от Западна Европа за пореден път
Коментари Харесай

Цени и варианти за всеки: Банско посреща гости за Нова година с празнични трапези

Стотици българи и туристи от Западна Европа за следващ път избират да посрещнат Нова година в Банско.

Цената на празничната вечеря в зимния курорт варира в необятен диапазон, а механите в града оферират обичайни бански ястия за всички. Кувертите варират от към 150 до 250 лв., само че чужденците избират да поръчват на място.

Първото записано празнуване датира от 2000 година пр.н.е., само че ето по какъв начин стоят нещата в този момент

Повечето туристи съчетават празника със ски почивка и купуват пакети за два, три или повече дни, като тук цените също варират и съгласно хотелиерите - има за всеки джоб.

„ Пакетните цени също са доста разнообразни, от порядъка на 100 лева за вечер до най-вероятно в петзвездните хотели до 500 лева за вечер. Има за всички хора и за всички ценови групи. Диапазонът е голям, има по-евтини неща, има и много скъпи неща, както се поставя на един същински зимен курорт “, споделя Зорка Тумбакиева, която е секретар на Съюза на туристическия бизнес – Банско.

И в случай че в Банско би трябвало да платите приблизително сред 1500 и 1800 лева за нощувки и празнична вечеря, в прилежаща Северна Македония, където доста българи отиват за празника, цените са доста по-ниски.

Рангел Бараков посреща Нова година в Северна Македония през последните няколко години и удостоверява, както по-ниските цени, по този начин и други преимущества на съседите. „ Там цената беше 160 лева на човек, с нощувка, като за двама индивида излише 320 лева, с новогодишна вечеря, нощувка и закуска включена, което тук няма по какъв начин да бъде направена такава цена. Още по-богати са и менютата, много по-разнообразни специалитети има. Като също на множеството места, алкохолът, който се предлага е в неограничени количества “, споделя той.

И въпреки всичко, и Банско, и курортите в Северна Македония са запълнени с резервации за новогодишната нощ, което е знак за това, че за всяко място си има хора, които са изпълнени с разнообразни условия и упования, само че обединени от едно - празничното въодушевление и вярата, с която ще посрещнат новата 2024 година.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР