Стопктадър бТВБившият екоминистър коментира актуалната тема с въглищните централи.Ако нямаме

...
Стопктадър бТВБившият екоминистър коментира актуалната тема с въглищните централи.Ако нямаме
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Ако нямаме декарбонизация, губим над 10 милиарда лева

Стопктадър бТВ

Бившият екоминистър разяснява настоящата тематика с въглищните централи.

Ако нямаме декарбонизация, губим над 10 милиарда лева Това съобщи в изявление за предаването „ Лице в лице “ някогашният екоминистър Борислав Сандов.

„ Ще има и наказателни процедури против България. България заплаща със здравето, със здравни разноски. Европа върви към наложително затваряне на въглищните централи. Въпросът е по кое време “, безапелационен бе той.

Неговото мнение е, че предоговаряне на Плана за възобновяване с Европейската комисия в частта „ Енергетика “, е невероятно. „ Повечето централи ще би трябвало да модернизират доста своето произвеждане, да не изгарят въглища, а да вземем за пример газ. Европейска комисия няма да се съгласи не тъй като е обект на някакви причини, а тъй като е обект на регламенти, на към този момент открити правни рамки “, аргументира се Борислав Сандов.

По думите му, със протичащото се към въглищните централи развиването на България ще се забави и може да се стигне до такава степен, че освен към този момент да не сме експортьор, ами да внасяме евтина електрическа енергия за вътрешно ползване. „ Ставаме пленник на това една съответна промишленост да работи “, счита Сандов.

„ Намаляваме излъчванията до 2026 година, не затваряме централите. Европа се намира в извънредно динамична енергийна промяна. България желае да остане на последния чин като неприятен възпитаник и да споделя, че няма да съблюдава правилника “, разяснява още някогашният министър, написа novini.bg.

Според него, не войната в Украйна, а климатичните промени са най-голямата рецесия, която заплашва съществуването на цялото човечество. Той даде образец с наводненията в Карловско, които по думите му са злополучие, породено от климатичните промени.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР