Стопкадри Нова ТвВтори ден недоволни фермери ще блокират пътя за

...
Стопкадри Нова ТвВтори ден недоволни фермери ще блокират пътя за
Коментари Харесай

Как загуби 2 милиона лева от 1000 декара, показа български фермер

Стопкадри Нова Тв

Втори ден недоволни фермери ще блокират пътя за ферибота Оряхово – Бекет.

След малко те потеглят, с цел да го затворят, а един от тях – господин Атанасов, призна, че не се е успокоил от тези разговори, които се водят на високо равнище.

Ние не се успокоихме, много разтревожени сме от всичко това, което се приказва по медиите и по тази причина сме подготвили един наш модел, да покажем на госпожата какво се случва в град Враца, сподели по Нова той.



Пшеница 440 кг на година, 2020-а, царевица 376 кг, желаеме да имаме добиви, само че нямаме, страхотна суша. Слънчоглед 217 кг. С тези числа желаеме да покажем загубите, числа, които са дадени на инспекцията по зърното и фуражите и се знаят, както и в данъчното. Ясна е себестойността на фуражите, счетоводството на счетоводители, които плащаме също, добави фермерът.

440 лв. е себестойността на пшеница. Продаваме на 330 лв., загубата ми е 110 лв.. Царевица 376 кг, 530 лв. е себестойността, загубата е 230 лв.. Това съм го учил в пети клас, а аз съм на 60 години и го считам по същия метод. Слънчоглед 217 кг, загуба 240 лв. на декар. Стопанството ми от е 12 000 декара, фамилна компания, а загубата ми е 2 милиона 210 000 лв., съобщи още Атанасов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР