Стопкадър Нова ТвМинистър Асен Василев отправи сериозни упреци към българските

...
Стопкадър Нова ТвМинистър Асен Василев отправи сериозни упреци към българските
Коментари Харесай

Асен Василев: Службите за сигурност не гарантират сигурността на страната

Стопкадър Нова Тв

Министър Асен Василев насочи съществени упреци към българските служби.

Информацията за сътрудници в Руската черква пристигна и от партньорски служби. Това сподели в „ На фокус с Лора Крумова ” по Нова Тв министърът на финансите и съпредседател на „ Продължаваме Промяната ” Асен Василев. По думите му освен ДАНС е разполагала с данните. „ Притеснително е, че този човек е работил на територията на България 5 години и ДАНС не са го засекли ”, добави Василев. „ Колегите от РСМ споделиха, че той е вербувал македонски жители ”, напомни министърът.

Той разяснява и желаната промяна в службите за сигурност у нас: „ Разговорът не би трябвало да бъде за персони, а кардинален. Истината е, че това, което аз виждам като артикул, не дава отговор на никакви стандарти. Не считам, че българските служби за сигурност не подсигуряват сигурността на страната ”, твърди Василев. По думите му ремонтът на службите е извънредно належащ, тъй като те са неефективни.

„ В момента държавното управление работи задоволително добре, без да би трябвало да се вършат някакви в допълнение разяснения ”. Така финансовият министър разяснява ще стане ли „ сглобката ” коалиция, подписвайки съглашение.

Страната ни изиска нова дата за влизане в еврозоната. Правителството реши това да е 1 януари 2025 година Забавянето, съгласно Василев, се наложило, тъй като „ служебният кабинет не изиска отчет, с цел да може юни месец да се вземе решението и извади бюджет с недостиг 6.4%. Това е датата, която сме заложили, и която обсъждаме с ЕЦБ и Европейска комисия ”, удостовери отрасловият министър. 

Относно Шенген Асен Василев съобщи, че тематиката е наложителна във всеки диалог с европейските ни сътрудници. По думите му това, което президентът Румен Радев прави, по-скоро пречи на договарянията.

Финансовият министър твърди, че земеделските дотации са съсредоточени главно във компании, ориентирани към производството на зърно. Според него парите се разпределят по разпоредбите, само че законите са написани по този начин, че страната ни да създава 7 пъти повече пшеница, в сравнение с има потребност, а да внася зеленчуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР