Стопкадър бТВСилен човек от ГЕРБ коментира начина, по който ще

...
Стопкадър бТВСилен човек от ГЕРБ коментира начина, по който ще
Коментари Харесай

Митов, ГЕРБ: Продължаваме промяната се опитват да саботират работата на парламента

Стопкадър бТВ

Силен човек от ГЕРБ разяснява метода, по който ще се гласоподава на идващите избори.

" Аз персонално ще гласоподавам на хартия. Разбира се, мога да гласоподавам и на машина, само че на този свят няма технология, която да не може да бъде манипулирана и пробита. " Това разяснява в студиото на „ Тази събота и неделя “ по бТВ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

" Изборният развой би трябвало да е толкоз елементарен, че да може да се наблюдава напълно, а технологиите са хубаво нещо, когато се употребяват вярно и транспарантно ", счита той.

Според Митов половината от българските жители желаят да гласоподават на хартия, тъй като не могат да се оправят.

Той е на мнение, че сбърканите протоколи и невалидните бюлетини са се нараснали, когато е било въведено преференциалното гласоподаване, а хората тогава към момента не са знаели по какъв начин да се оправят с него, написа novini.bg.

" Сега, в случай че бюлетината е изцапана или леко надраскана настрана, само че волята на гласоподавателя е ясно декларирана, то тя ще бъде годна ", уточни той.

" Нашите съперници са доста кресливи, само че когато се доберат до властта нямат потенциала да създадат нещо свястно и работещо. Бойко Борисов сподели, че няма напън за хартиената бюлетина, само че това е, тъй като сега тематиката е дали България ще има постоянно държавно управление и по какъв начин да излезем от енергийната рецесия.

Както сътрудниците от Българска социалистическа партия, по този начин и ние имаме подозрения по какъв начин ще се гласоподава на машини. Затова нямаше по какъв начин, когато има импортиран законопроект, да не вземем отношение. Какво се случва с флашката, когато бъде извадена от машината и отиде в преброителната секция? Аз не знам дали е отразено правилно пренесената информация. Никой не знае какво има там. За нас е значима прозрачността. Такава има, когато имаш избран брой бюлетини, а най-после можеш да ги обжалваш.

Движение за права и свободи постоянно са твърдяли, че желаят машинно гласоподаване със сканиращи машини, а не с тези, които употребяваме сега ", разяснява зам.-председателят на ГЕРБ.

" На „ Продължаваме промяната “ не им хареса изборният резултат, желаят нови избори и се пробват да саботират работата на Народното събрание. Единственият модел, в който могат да съществуват е революционният. Те не знаят какво да вършат, когато са власт, или знаят, само че се управляват от користни решения.

Ще преценим с кои партии бихме управлявали. Мнозинството за бюлетината не е коалиция за ръководство ", съобщи още Митов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР