Стопкадър бТВНаш генерал направи прелюбопитен коментар по актуални теми.Закон се

...
Стопкадър бТВНаш генерал направи прелюбопитен коментар по актуални теми.Закон се
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Полицаите не трябва да носят „Макаров“, а полицейски пистолет

Стопкадър бТВ

Наш военачалник направи прелюбопитен коментар по настоящи тематики.

„ Закон се пази и с оръжие - при самоотбрана, бягство, опит да спре причинител на тежко престъпление. Грабежът е тежко престъпление. Този, който бяга, не се подчинява на полицейско разпореждане. Произведени са предупредителни изстрели, а той продължава да бяга. Полицаят взима решение сред 3 и 5 секунди, вади револвера и го прострелва. Не е желал да го убие, а да го възпре “, сподели ген. Васил Василев, бивш директор на „ Национална полиция “ в предаването „ 120 минути “ по bTV.

По думите му служителят на реда е бил с настройката, че причинителят на грабежа продължава да бяга и ще използва всичко, с цел да се отбрани – допустимо е да отвлече човек или да направи друго престъпление.

Според ген. Василев чиновниците на Министерство на вътрешните работи би трябвало да спрат да носят револвер „ Макаров “ и да се въоръжат с полицейски револвер.

„ Всичко зависи от това къде е попаднал патронът, в случай че е в рамото, крайници, няма да почине. Макаровият е тежък армейски револвер с тежък патрон и дава по-големи провали. Той не е приспособен за полицейска работа. Стоп патронът си е претърпял времето “, добави той, написа dunavmost.com.

Той разяснява и информацията, съгласно която служителят на реда е стрелял с персонално оръжие.

„ За да има втори револвер, има позволение. Това му дава право да съхранява, носи и използва оръжието. Пак следствието и прокуратурата ще каже правомерно ли го е носил. Трябва да се направи разбор и да се види той инструктиран ли е, когато е тръгнал на акция, проверявано ли му е оръжието “, сподели бившият директор на полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР