Стопкадър бТВБившият ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов

...
Стопкадър бТВБившият ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов
Коментари Харесай

Доц. Милен Иванов: Убиецът на Алексей Петров е военен или ловец

Стопкадър бТВ

Бившият ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов изрази своето мнение за покушението против Алексей Петров.

Такива атентати се правят от по този начин наречените самотни вълци, по простата причина, че всеки един непотребен човек в организацията на подобен атентат е непотребен очевидец. Най-вероятно е някогашен боен, само че не изключвам разновидността и да е някогашен ловджия, сподели за бТВ доцент Иванов.

Липсата на мобилна връзка и добра видимост към жертвата са улеснили стрелеца, а поляната под Бай Кръстьо също е избирана дълго време.

Никой не върви да прави атентати с телефона в джоба. Това е доста от дълго време към този момент. Проблемът е, че нямат обсег и жертвите, и вероятно даже и да не е сигурен изстрела, няма по какъв начин да им се окаже спешна помощ, сподели още Иванов.

Според него, поради терена, на който е осъществена атентата, той разрешава сигурен изстрел отблизо разстояние и от скрита позиция, която е безусловно безвредно за стрелеца.

Доц. Иванов счита, че най-вероятно оръжието е елементарна ловна карабина с открити мерни принадлежности.

Въпреки тримата охранители, решаваща е била предвидимостта на целта.

Алексей Петров беше огромна престиж в охранителната активност и може би това е спомогнало да бъде изчислен в един миг къде ще се намира и по кое време ще се намира там защитата, изясни Иванов.

Охраната няма по какъв начин да направи нещо, което охраняемото лице не желае. На такова разстояние, на което те са се намирали, най-малко по публични данни, е неуместно да се вземат някакви ограничения. Плюс това против подобен стрелец, най-вероятно с дългоцевно оръжие, няма какво да се направи, приключи доцент Милен Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР