Стопкадър бТВПетел следи реакциите у нас след земетресенията в Турция.Екип

...
Стопкадър бТВПетел следи реакциите у нас след земетресенията в Турция.Екип
Коментари Харесай

Екип на бТВ тръгва със спасителите за Турция

Стопкадър бТВ

" Петел " следи реакциите у нас след земетресенията в Турция.

Екип на bTV потегля към Адана със избавителните екипи в аероплан ``Спартан`` от авиобаза ``Враждебна`` в София.  Репортерът Бесте Сабри и операторът Огнян Кръстев ще пътуват с планинските избавителни екипи от Българския червен кръст, 12 души и 5 кучета, към най-засегнатите точки от земетресението в Турция.

България е първата европейска страна, която идва в Турция с филантропична помощ и екипи. По-рано през днешния ден към този момент излетяха два самолета ``Спартан`` към Адана със избавителни екипи от Столичната община и медици от Военномедицинската академия.  Емил Нешев, шеф на избавителната работа към БЧК, съобщи за bTV, че реакцията в такива обстановки е комплицирана.

„ В Адана ще ни чакат представители на Турския червен полумесец, които ще ни направляват към зоните, които би трябвало да бъдат претърсвани, както и зоната, в която ще би трябвало да си разпънем лагера и да стартираме дейности. Разпределението напълно ще бъде от тяхна страна, къде има нужда. Те ще ни водят, те ще ни демонстрират местата, на които би трябвало да претърсваме. Нашата работа е това – да локализираме места, на които да бъдат търсени живи хора, надяваме се “, сподели той.

Емил Нешев добави, че потеглят с всичко належащо. „ Смятам, че всичко належащо е налично, тръгваме с всичко належащо за цялостна самостоятелност за 3 до 5 дни, което включва безусловно всичко, както лагер, по този начин и бивачни уреди, и всичко, което е обвързвано с оперативната работа на терен - елементи, зарядни, осветяване, отопление. Най-важното е, че би трябвало по този начин да създадем, че хората да бъдат в сигурност в тази тежка обстановка “. Операцията е взаимна работа сред Министерство на вътрешните работи и МО.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР