Стопкадър бТВ, Бивш социален министър критикува действащия финансов в момента.Ивайло

...
Стопкадър бТВ, Бивш социален министър критикува действащия финансов в момента.Ивайло
Коментари Харесай

Калфин към Василев: Тези подаяния не решават социалните проблеми

Стопкадър бТВ,

Бивш обществен министър подлага на критика настоящия финансов сега.

Ивайло Калфин счита, че бюджетът, който Асен Василев предлага, не е в положение да реши големите проблеми на българите.

Още по-малко парите, които Василев раздава обилно.

„ Аз мисля, че Василев не е ляв, само че мисля, че има доста дълбоки обществени проблеми в България, и хора, които работят и не могат да устоят фамилиите си. Видяхте, КНСБ излезе с следващите данни какъв брой пари са нужни, с цел да гледа семейство малко дете до 14 години “, сподели Калфин в „ Лице в лице “.

„ Много хора работят и не могат да се устоят, има доста хора, които изобщо са отвън пазара на труда, има страхотни неравенства в България. Това ни е един от проблемите, той е стопанска система, не е персонален проблем, той е макроикономически проблем. Не виждам в страната никакво предпочитание да се реши това. С подаяния разнообразни, повдигане с 5 лв., с 10 лв. няма по какъв начин да се реши “, добави Калфин.

Той изясни, че разчита на политиката и подсети, че бюджетът е точно израз на политиката.

„ Бедните в България стават повече, както и хората, които са отвън пазара на труда, и на него има голям дефицит “, означи Калфин.

Според Калфин би трябвало да се вземат съответни ограничения и да се предложат разнообразни образования, с цел да може след няколко месеца да се види резултата.

„ Виждаме, че мъчно се гледат деца в България, само че през днешния ден да им дадем 20 лв. повече или да увеличим втората година на майчинството, това не е решение за развъждане на децата “, счита Ивайло Калфин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР