Стопкадър БТАПетел следи какво се случва със задържаните за шпионаж

...
Стопкадър БТАПетел следи какво се случва със задържаните за шпионаж
Коментари Харесай

Посланикът ни в Лондон: Англия не е дала информация на България за задържаните за шпионаж българи

Стопкадър Българска телеграфна агенция

" Петел " следи какво се случва със арестуваните за шпионаж българи на Острова.

" Британските институции не са ни уведомили за задържането на тези три лица, които се цитират в известието на Би Би Си ".

Това сподели пред Българска телеграфна агенция посланикът на България в Обединеното кралство и Северна Ирландия Марин Райков. 

По-рано през днешния ден Би Би Си заяви, че трима български жители са арестувани във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, като разгласява техни фотоси и разгласи имената им. 

" Практиката в Обединеното кралство допуска, когато арестувано лице, непознат жител, съобщи, че не желае да бъде осведомена неговата страна за задържането му, английските управляващи дават това право на съответното лице, т.е. те в такива случаи не осведомят посолството ", изясни дипломат Райков.

" Конкретно през посолството такава информация не е предходна. Съответно ние не знаем, без значение, че всяка седмица получаваме сведения за арестувани български жители ", добави той. 

" Една от дамите, чието име се цитира, е била член на изборна комисия, само че не е била представител на страната, т.е. нейното установяване като такава е било от волята на съответна политическа партия ", добави дипломат Райков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР