Стопаните на кучета знаят колко е важна козината за здравето

...
Стопаните на кучета знаят колко е важна козината за здравето
Коментари Харесай

Кои храни причиняват падане на козината на кучето?

Стопаните на кучета знаят какъв брой е значима козината за здравето на техния домакински любим. Тя има на първо време защитна роля. Кожа и четина на кучето са взаимно свързани съставни елементи на тялото и грижата за тях е доста значима.

Ако настъпят някакви проблеми с козината, това се отразява и на кожата на кучето и назад. Всички знаят, че кучето непрекъснато отделя косми. В избрани моменти рухването на козината се ускорява, само че това е естествено положение, наречено линеене. Все отново, в случай че козината на кучето пада, това евентуално е знак за здравословен проблем, който може да бъде решен единствено от експерт, ветеринар.

Падането на козината на кучето може да има разнообразни аргументи - неприятна хигиена, паразити, кожно заболяване или някакъв проблем с жлезите. Понякога казусът има напълно непредвидена причина - несъответствуващата кучешка храна, давана на домашния любим.

Кои са храните, причиняващи опадване на кучешката четина?

Сол

Както при хората, по този начин и при домашните ни любимци, солта е потребна в умерени количества, само че прекаляването води до здравословни проблеми. При кучето солената храна е напълно несъответствуваща. Освен всичко друго, тя е евентуална причина за засилено опадване на космите.

Пикантни храни

Както хората, по този начин и кучетата имат лични хранителни желания. Някои от четирикраките ни другари обичат подправки и аромати в храната си. За да не се разделят с огромна част от козината си, ограничете до най-малко подправките, изключително по-лютите.

Захар

 Захарта е нездравословна за кучетата

Сладкият усет е обичан на всички. При кучето обаче захарта въобще няма място в хранителната диета. Кучешкият организъм няма запас да усвоява захар. За да има кучето задоволително четина на гърба си, не го подкупвайте със сладкиши.

Царевица

Някои кучета са алергични към царевица, само че има и такива, които я избират. Тя обаче не е подобаваща храна за домашни любимци. Съдържа прекалено доста захар и може да има отрицателни последствия за козината.

Яйца

Този артикул е мощен алерген за доста хора, а това важи със същата мощ и за кучетата. Има значително случаи за опадала четина при кучета след алергична реакция при хранене с яйца. При такива индикации, би трябвало да се внимава и с млечните артикули. Понякога те съдържат и яйца.

За положителният външен тип на кучешката четина храната има основна роля и би трябвало да се сортира деликатно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР