Стоматологията се развива с все по-бързи темпове. И при нея,

...
Стоматологията се развива с все по-бързи темпове. И при нея,
Коментари Харесай

Когато автотрансплантацията на зъб е по-добрият избор

Стоматологията се развива с все по-бързи темпове. И при нея, също както и при актуалните технологии, всяка иновация бързо се замества с нова. Така опциите за лекуване на комплицирани дентални проблеми стават от ден на ден и повече.

За няколко десетилетия преминахме от преносимо, през неподвижно протезиране и слагане на зъбни импланти. Днес стигаме до нещо към момента ново за България - автотрансплантацията, която в цялостен размер към този момент се прави у нас единствено в дентален център Medical Dent.

Трансплантациите на органи са едни от най-сложните и рисковани интервенции, само че точно с помощта на тях се случват същински медицински чудеса. Затова и автотрансплантацията на зъб ни звучи не просто новаторско, само че и като способ, с който се реализират недостижими от досегашните способи резултати.

В последните няколко години са направени десетки сполучливи автотрансплантации, което ги трансформира в една от настоящите трендове в стоматологията. Възможността да бъде употребен личен зъб в ролята на имплант е по-естествена и по-приемлива за пациентите.
 Снимка 407259

Предимства пред имплантите

Денталните импланти са най-популярният вид за заменяне на изчезнал зъб. При тях рискът да бъдат отхвърлени от организма е доста дребен.

Но колкото и съвременно да са направени денталните импланти, те са от исполин и керамика. Така всеки ще се съгласи, че няма нищо по-добро от това, с което природата ни е дарила, с цел да запълним неналичието на зъб.

Мъдреците да вземем за пример са зъби със противоречива известност. Израстват късно, освен това постоянно развалени, и мнозина избират да се разделят с тях допустимо най-скоро. Но в подтекста на автотрансплантациите те бързо трансформират метода, по който гледаме на тях, тъй като могат да влязат в ролята на подобаващи " донори ".

След автотрансплантация оздравяването е доста по-лесно и по-бързо. Дори от време на време е допустимо зъбът да се резервира жив. Дори и убит обаче, той ще продължи да ни служи години наред.

Когато има загуба на зъб при подрастващи (най-често в резултат на травма), автотрансплантациите са и единственият метод за поправяне, тъй като в ранна възраст не е допустимо слагането на импланти. Когато пациентите са до 23-24 години, трансплантираният зъб остава жив и продължава своя живот. Причината е в кореновата система, която е към момента неразвита.
 Снимка 407255

Автотрансплантациите са подобаващи за пациенти на всички възрасти. Така в случай че има влъхва или различен зъб, който не е във забележимата предница, ще бъде изместен на мястото на изчезналия.

Недостатъци

Дали в нашия случай автотрансплатацията е допустима алтернатива за заменяне на изчезнал зъб се схваща единствено и само след консултация със експерт. Основното условие е да имаме влъхва или различен подобаващ зъб, който да може да бъде употребен. За страдание, не всеки зъб пасва на всяко свободно място, по тази причина случаите са строго самостоятелни.

Автотрансплантацията не е алтернатива, когато е належащо да се запълни неналичието на няколко зъба. Фактори като диабет и тютюнопушене също могат да ни създадат несъответствуващи пациенти за тази новаторска за България процедура.

Повече информация за процедурата може да намерите
на уеб страницата на Medical Dent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР