Стоматологът имплантолог е специалист, който възстановява или съхранява основните функции

...
Стоматологът имплантолог е специалист, който възстановява или съхранява основните функции
Коментари Харесай

Д-р Бранимир Кирилов: Моята вътрешна мотивация е силна и нямам нужда от насърчаване

Стоматологът имплантолог е експерт, който възвръща или съхранява главните функционалности на лицево-челюстната област. И не по-малко значимото – естетиката на усмивката. Затова той частично е бижутер, частично дизайнер, физик, химик, психолог и по едно и също време с това доктор, постоянно подготвен да помогне. Естествено, зад всичко стои индивидът със своите усети, занимания и характерности на личността.С доктор Бранимир Кирилов, притежател на дентална клиника Medical Dent, се срещаме не за първи път. Но в този диалог поглеждаме в персоналния му свят, който частично дава отговори за сполучливия му дълготраен професионален път.

Д-р Кирилов, последния път, когато Ви гостувах, клиниката не изглеждаше по този начин. Сега виждам освежен интериор с доста светлина, съвременни акценти и предмети на изкуството, а апаратурата е последно потомство. Беше настъпил естественият миг за възобновяване на интериора, имаше също потребност да се разтеглим. Нямам желание да върша верига от клиники. Имам потенциал и не държа да го разреждам. Не мога да си разреша да не съумявам да управлявам процеса на работа, а на няколко места това няма по какъв начин да се случи. По мои наблюдения за Вас е значимо усъвършенстването – освен професионално, само че и персонално. В професионалния си живот поддържате връзка с хора непрекъснато, и то в деликатни за тях моменти. Промени ли Ви това по някакъв метод? Не тъкмо специалността. Животът трансформира индивида. През годините се учим на приемливост, толерантност, мъдрост, самообладание – това са житейски уроци. Животът отвред сервира сходни тествания. Особено през последните 10 години следя един необикновен модел на държание у хората, който назовавам „ Аз желая. Имам право “. Например по автомагистралите 90% от колите карат в лявата лента, която по принцип е предопределена единствено за изпреварване. Тоест това, че можеш да караш със 140 км в час, не значи, че имаш право да го правиш непрекъснато, и то в лявата лента. Аргументите за несъмнено държание съгласно мен би трябвало да идват от желанието на човек да се учи и да приложи наученото в всекидневието си. За рационализиране е нужна себерефлексия. Малко са хората обаче, които могат да имат справедлива лична преценка за самите себе си – при множеството е значима оценката на външен наблюдаващ, който да им помогне да доближат до осъзнаване. Коя е противоположната връзка, която за Вас е значима? От всеки мога да получа такава противоположна връзка.Отворен съм за нея. Но би трябвало да се има поради, че противоположната връзка малко е като персонално прекарване на индивида. Затова не е наложително да е вярна и справедлива за самите нас. Аз съм подготвен да получа противоположна връзка от безусловно всеки, без значение кой е и какъв е. Взимам си я, давам си време да ревизира дали в действителност е по този начин. След което трансформирам нещо в себе си или не.  Имплантологията е комплицирано направление на стоматологията. Как поддържате силата, с цел да сте постоянно в професионална форма, да не стигате до изтощение? Професията ми в никакъв случай не ме е изтощавала. От доста години изповядвам една философия, която предавам и на учениците си: най-голямото конкурентно преимущество, което човек може да сътвори пред другите хора, е да можеш да работиш повече от другите. Когато правиш нещо, би трябвало да го правиш добре. Това не го разясняваме. Но би трябвало да работиш повече от другите. Това включва доста неща – душевен баланс, функционално тяло.
В началните години на кариерата си съм работил по 12 часа без почивен ден. Но тогава тялото ми е разрешавало. С напредването на годините то се трансформира и грижите за него стават повече. Ако слушаме тялото си, то единствено споделя какво да създадем. А ние единствено би трябвало да действаме. В годините се наложи да въведа по-добър баланс сред отмора и натоварване, който усъвършенствам непрекъснато. Спортувам, възприемам нови спортове и модернизирам добитите си умения в спортовете, които упражнявам. Поставянето на провокации пред мозъка – нова книга, основаването на нов табиет, научаването на нов език – държи индивида в тонус и му дава сила. Всичко, което върша, го върша, с цел да е функционално тялото ми и да ми разрешава да се оправя с всичко. Здрав дух, крепко тяло.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР